Comisia Europeana cere o Aplicatie care sa Monitorizeze TOTI Cetatenii

Comisia Europeana are un nou proiect important pentru lupta impotriva Coronavirus, iata cum vrea sa ii monitorizeze pe toti europenii cu o aplicatie.

0

Comisia Europeana monitorizare

Comisia Europeana vrea o aplicatie speciala care sa permita monitorizarea tuturor cetatenilor din spatiul comunitar, iar asta dupa ce mai multe state au facut aplicatii speciale in fix acelasi scop. Aplicatiile au menirea de a monitoriza felul in care se misca oamenii in diverse zone din tari pentru a vedea cum se raspandeste Coronavirus, impreuna cu date preluate de la operatorii de telefonie mobila, dar Comisia Europeana vrea una universala.

Comisia Europeana vrea o singura aplicatie care sa fie folosita la nivel european de toata lumea pentru a intelege mai bine cum se extinde pandemia de Coronavirus in diverse tari de pe continent. Mai mult, Comisia Europeana spune ca actuala ideologie privind fragmentarea aplicatiilor este una care nu ar oferi siguranta necesara pentru protectia datelor, separat de faptul ca nu s-ar putea cumula datele intr-o baza centrala de date din care sa fie mai usor de extras.

Comisia Europeana cere o Aplicatie care sa Monitorizeze TOTI Cetatenii

Comisia Europeana a reusit in martie sa convinga marile grupuri de telecomunicatii sa furnizeze informatii anonimizate cu privire la circulatia clientilor prin continentul european, si acum merge mai departe. Ideea din spatele proiectului pe care il vrea Comisia Europeana este una extrem de buna, dar problema este ca dezvoltarea unei asemenea aplicatii pentru iPhone si Android va dura, poate chiar cateva luni, astfel ca eficacitatea sa va fi vazuta abia prin toamna.

„AEPD este conștient de faptul că o serie de state membre ale UE au sau sunt în proces de dezvoltare de aplicații mobile care utilizează abordări diferite pentru a proteja sănătatea publică, implicând prelucrarea datelor cu caracter personal în diferite moduri. Utilizarea identificatorilor de difuzare temporară și a tehnologiei Bluetooth pentru urmărirea contactelor pare a fi o cale utilă pentru a obține în mod eficient confidențialitatea și protecția datelor cu caracter personal. Având în vedere aceste divergențe, Autoritatea europeană pentru protecția datelor solicită un model pan-european „Aplicație mobilă Covid-19”, coordonat la nivelul UE. În mod ideal, ar trebui să aibă loc și coordonarea cu Organizația Mondială a Sănătății, pentru a asigura protecția datelor prin proiectarea globală de la început.”

Comisia Europeana este totusi hotarata sa afle mai multe despre modul in care Coronavirus afecteaza continentul pentru a fi pregatita pentru un al doilea val care este asteptat in toamna. Pana atunci oamenii de stiinta de la Comisia Europeana vor sa pregateasca noi masuri si mai bune pentru protejarea oamenilor de pe continent, ceva ce ar putea reduce substantial atat numarul de infectari, cat si numarul de decese in randul europenilor.

Comisia Europeana are un plan maret, insa implementarea sa depinde foarte mult si de felul in care guvernele din diversele tari de pe continent vor fi dispuse sa colaboreze pentru realizarea si punerea sa in aplicare.