Ministerul Sanatatii: Mesajul pentru toate cadrele medicale din Romania

Ministerul Sanatatii Mesaj cadre medicale

Ministerul Sanatatii, prin Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a publicat astazi un mesaj emotionant pentru toate cadrele medicale din Romania ca parte a celebrarii Zilei Mondiale a Sanatatii intr-o perioada extrem de dificila pentru cadrele medicale din toata lumea.

Ministerul Sanatatii se lupta in aceasta perioada pentru a putea tine in frau pandemia de Coornavirus din Romania, si are o munca extrem de dificila, ar mesajele de acest gen mai pot ajuta la ridicarea moralului cadrelor medicale, extrem de solicitate in aceste saptamani.

„Transmit un gând de apreciere și încredere colegilor mei de breaslă, medicilor, asistenţilor medicali, infirmierilor pentru efortul depus în asigurarea asistenţei medicale, precum şi pentru celelalte categorii de personal care lucrează în unităţile sanitare, serviciile de ambulanță, direcțiile de sănătate publică, Ministerul Sănătății şi care fac posibilă funcţionarea acestora în aceste zile în care cu toții suntem greu încercați.

Este cel mai dificil 7 aprilie din ultima perioadă, dar am convigerea că împreună vom trece și peste această provocare. Personalul din sistem a știut să se mobilizeze și să își adune forțele atunci când a fost nevoie. Știm să ne ne onorăm meseria!

Anul acesta salutăm activitatea asistenților medicali și moașelor și vreau să subliniez rolul vital pe care aceștia îl joacă în menținerea sănătății cetățenilor noștri, în special în acest timp.

Ne dorim deschiderea sistemului sanitar românesc către lume. Considerăm că pacienții români trebuie să fie în centrul sistemului și au dreptul la tratamente de ultimă generație la fel ca cele asigurate pacienților din Europa, iar cadrele medicale merită condiții de lucru, similare cu cele asigurate în țările dezvoltate ale lumii.
Facem eforturi constante pentru a atinge aceste deziderate, umăr la umăr- autorități și societate.
La mulți ani!
România are nevoie de noi!
Fiecare viață salvată contează!”

Mesajul ministrului Sanatatii Nelu Tătaru de Ziua Mondială a Sănătății Transmit un gând de apreciere și încredere…

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Marţi, 7 aprilie 2020