Planeta Jupiter: Video INCREDIBIL cu Noi Imagini in PREMIERA

Planeta Jupiter are astazi publicat un video incredibil care ne prezinta imagini in premiera cu planeta care se afla la foarte mare distanta de Pamant.

Planeta Jupiter spatial

Planeta Jupiter are astazi parte de o premiera mondiala multumita unui clip video care prezinta in premiera o serie de imagini pe care doar cercetatorii de la ESA le-au vazut pana acum. Mai exact, cei de la ESA au publicat un clip video care ne prezinta pentru prima oara cum arata planeta Jupiter daca este filmata de pe Marte, ceva ce nimeni nu a mai avut ocazia sa vada dincolo de laboratoarele de cercetare unde ajung aceste imagini.

Planeta Jupiter apare in imaginile filmate de Mars Express al Agentiei Spatiale Europene langa Saturn, iar dupa cum puteti vedea, este prezentata inclusiv miscarea planetelor prin sistemul solar. Planeta Jupiter, si Saturn, sunt mai aproape de Marte decat de Pamant, astfel ca acolo se vad mult mai bine, si desigur ca se misca mult mai rapid decat in cazul urmaririi de pe Pamant, aceste imagini prezentandu-ne ceva ce nu am mai vazut pana acum.

Planeta Jupiter: Video INCREDIBIL cu Noi Imagini in PREMIERA

Planeta Jupiter este inregistrata acum in aceste imagini multimita unor calibrari pe care ESA le face pentru camera de pe Mars Express, acea nava spatiala fiind langa Marte de mai bine de 17 ani, deci mai trebuie verificata. Puteti vedea ca imaginile au fost inregistrate in data de 21 martie, insa ESA le-a publicat abia acum pentru ca le-a analizat si procesat, iar asa putem vedea in premiera cum arata planeta Jupiter cand e vazut de atat de departe.

Planeta Jupiter este monitorizata de catre alte nave spatiale trimise in apropierea de catre cei de la NASA, insa imagini precum cele de acum n-au mai fost publicate de catre vreo agentie spatiala. Planeta Jupiter are foarte multe imagini publicate din apropierea sa, de pe Pamant, insa imagini precum cele de mai sus sunt foarte rare, si ne prezinta cum se vad aceste planete chiar si de pe, sau din apropierea, altora care sunt indepartate.

Planeta Jupiter ar mai putea avea publicate imagini de acest gen in viitorul nu foarte indepartat, insa deocamdata nu se stie ce anume mai are ESA in pregatire, si inca nu a publicat pentru noi.