Politia Romana: clarificari privind transportul persoanelor in varsta

Politia Romana transport persoane varsta

Politia Romana face o clarificare foarte importanta cu privire la o situatie care mai mult ca sigur a fost intalnita destul de des in urma adoptarii ordonantelor militare care limiteaza deplasarile oamenilor, iar aici vorbim despre transportarea persoanelor in varsta.

Politia Romana incearca sa clarifice cat mai multe dintre situatiile de fapt cu care se intalnesc atat agentii, cat si oamenii, in urma adoptarii ordonantelor militare, totul pentru ca oamenii sa nu fie amendati pentru incalcarea acestora in timpul deplasarilor lor.

“Întrebare: Pot să o aduc pe bunica în vârstă de peste 65 de ani de la domiciliul ei la adresa noastră de domiciliu care este situată la o distanță mai mare, în alt județ?
Răspuns: Această posibilitate este prevăzută de art.1 lit. d din Ordonanța militară nr.3.
Dacă deplasarea pentru a aduce o persoană vârstnică (peste 65 de ani) este făcută în scopul de a fi îngrijită sau de a-i asigura tratament medical, recomandăm ca această deplasare să se facă cu predilecție în intervalul de timp 11-13 sau să nu depășească foarte mult acest interval.
Atenție la viteza de deplasare!”

Întrebare: Pot să o aduc pe bunica în vârstă de peste 65 de ani de la domiciliul ei la adresa noastră de domiciliu care…

Publicată de Politia Romana pe Joi, 2 aprilie 2020