WhatsApp: Masura de ULTIMA ORA Luata Azi din cauza COVID-19

WhatsApp a anuntat astazi o masura de ultima ora pe care a luat-o imediat din cauza COVID-19, iata cum sunt afectati oamenii din toata lumea de ea.

WhatsApp retrimiteri

WhatsApp cedeaza presiunilor venite din intreaga lume, iar astazi a luat o noua decizie foarte importanta care afecteaza utilizatorii cu telefoane de pe toata planeta, ea fiind impusa din cauza Coronavirus. Pentru ca extrem de multe informatii false se raspandesc fara oprire prin intermedul WhatsApp in momentul de fata, aplicatia a decis sa limiteze si mai mult posibilitatea de a retrimite, forward, mesajele care au fost primite de la diverse persoane, prieteni, sau nu.

WhatsApp a limitat cu mai bine d eun an de zile in urma posibilitatea de a retrimite mesaje la mai mult de 5 persoane, insa acum ia o decizie si mai radicala, limitand retrimiterile, forwarding, la o singura persoana. WhatsApp a spus ca in momentul in care detecteaza ca un mesaj a fost retrimis in masa catre si de catre multe persoane, va limita in mod automat posibilitatea de a retrimite acel mesaj catre mai mult de o singura persoana, masura fiind una foarte buna.

WhatsApp: Masura de ULTIMA ORA Luata Azi din cauza COVID-19

WhatsApp a avut pana anul trecut o functie care permitea retrimiterea de mesaje catre maxim 256 de persoane, ceea ce a creat o retea vasta de distributie de informatii false. Pentru ca in India asta a dus la mortile unor persoane, cei de la WhatsApp au limitat retrimiterile la doar 5 persoane, iar acum iau alta decizie radicala, limitandu-le la numai o singura persoana, ceea ce are menirea de a limita si mai mult distributia de informatii false privind Coronavirus.

“Știm că mulți utilizatori transmit informații utile, precum și videoclipuri amuzante, memorii și reflecții sau rugăciuni pe care le consideră semnificative. În ultimele săptămâni, oamenii au folosit și WhatsApp pentru a organiza momente publice de asistență pentru lucrătorii de sănătate de prim rang. Cu toate acestea, am observat o creștere semnificativă a cantității de transmitere pe care utilizatorii ne-au spus că o pot simți copleșitoare și poate contribui la răspândirea dezinformării. Considerăm că este important să încetinim răspândirea acestor mesaje pentru a menține WhatsApp un loc pentru conversații personale.”

WhatsApp reactioneaza dupa ce foarte multa presiune a fost pusa pe companie din partea diverselor guverne, dar si organizatii internationale foarte importante, iar aceasta masura era singura logica. WhatsApp este folosita de catre diverse persoane, sau entitati, de rea credinta, pentru a distribui in masa informatii false, astfel ca limitarea retrimiterlor la o singura persoana va reduce fara dubiu distributia de informatii false la nivel global.

WhatsApp a anuntat ca masura se aplica de astazi, dar numai pentru acele mesaje care sunt retrimise foarte rapid de foarte multe persoane, astfel ca nu vorbim despre o limitare care se aplica pentru chiar orice mesaje.