DIGI Mobil: De ce Vine Aceasta Veste PROASTA pentru Clienti

DIGI Mobil a fost in ultimele luni in centrul unui foarte amplu proces care pare sa fi adus multe beneficii pentru clienti, dar acum vine si o veste proasta.

DIGI Mobil incetinire

DIGI Mobil ramane in continuare unul dintre marii operatori de telecomunicatii din Romania, avand cateva milioane de clienti, dar nu se stie clar cati, pentru ca RCS & RDS cam evita sa furnizeze cifre. Totusi, DIGI Mobil ramane unul foarte important, iar anul trecut a surprins pe toata lumea cu decizia de a investi masiv in reteaua sa 5G, reusind sa depaseasca Vodafone la acoperire, desi reteaua concurenta a lansat serviciul inainte sa, iar Orange inca nu i-a ajuns din urma.

DIGI Mobil a investit in continuare masiv in reteaua sa 5G din Romania, in momentul de fata avand acoperire in 10 orase mari, impreuna cu Poiana Brasov, Busteni si Predeal, mai mult decat oricare alt operator. Desi cei de la DIGI Mobil isi actualizeaza in mod constant informatiile privind acoperirea pentru retelele 2G, 3G, 4G, in cazul celei 5G a trecut deja mai bine de o luna de cand DIGI Mobil n-a mai oferit vreo informatie noua privind schimbarile, si e posibil sa fi incetinit investitiile in aceasta retea de importanta pentru viitor.

DIGI Mobil: De ce Vine Aceasta Veste PROASTA pentru Clienti

DIGI Mobil a investit foarte mult in reteaua sa 5G pana acum, nu se ste cam cati utilizatori exista in momentul de fata pentru ea, insa o incetinire a investitiilor n-ar fi tocmai ceva neobisnuit. Avand in vedere ca licitatia pentru frecventele 5G nu va avea loc foarte curand din caza pandemiei de Coronavirus, iar oamenii nu se vor grabi prea curand sa cumpere telefoane 5G, daca DIGI Mobil, si restul operatorilor, ar decide sa reduca substantial investitiile in 5G, n-ar fi tocmai ceva rau.

DIGI Mobil inca are un foarte mare avantaj in fata competitorilor in ceea ce priveste acoperirea 5G in momentul de fata, iar in momentul in care totul se va relua, va ramane cu el. Desigur ca va fi nevoie si ca lumea sa cumpere telefoane 5G de la DIGI Mobil, iar cum operatorul e orientat pe clienti cu bugete reduse care vor abonamente ieftine, e greu de prezis cat interes exista pentru telefoane scumpe cu tehnologie de ultima generatie.

DIGI Mobil va fi una dintre companiile care va participa la licitatia pentru frecventele 5G care vor fi folosite pentru viitoarele retele din Romania, dar inca nu se stie cam cand ar putea avea loc aceasta.