Android: ATENTIE, Alerta pentru TOTI Oamenii cu Telefoane

Android are o avertizare extrem de importanta lansata astazi pentru toti utilizatorii de telefoane, iata ce trebuie sa stii chiar in acest moment.

Android reinfectare

Android are astazi o noua avertizare foarte importanta facuta pentru toti cei care au telefoane cu acest sistem de operare, si vorbim despre un mesaj despre care toata lumea ar trebui sa stie. Vorbim despre un nou tip de malware foarte periculos care este distribuit in masa prin magazinele terte de aplicatii, deci in afara Google Play Store, si care este aproape imposibil de sters din telefoanele pe care le infecteaza, din pacate pentru utilizatori.

Android este acum atacat de un malware care are denumirea xHelper, acesta fiind descoperit in cursul anului trecut de catre un cercetator rus in securitate informatica, dar abia in 2020 a reusit sa afle cum functioneaza. Conform acestuia, acest malware ascuns prin aplicatii pentru Android, din magazine terte, este capabil sa se ascunda in fisierele de sistem din telefoane, astfel incat el reapare chiar si in cazul unui restore al telefonului.

Android: ATENTIE, Alerta pentru TOTI Oamenii cu Telefoane

Android are acest malware ascuns in magazinele terte de aplicatii in aplicatii care par sa fie pentru imbunatatirea performantelor telefonului, sau pentru curatarea de fisiere inutile pentru a elibera spatiu. Chiar din momentul in care aplicatia este accesata pe telefonul cu Android, acest nou malware infecteaza imediat dispozitivul, iar din acel punct lucrurile merg doar inspre rau pentru utilizatorii care nu prea mai au cum sa scape de el.

Android este in totalitate exploatat de catre acest malware, iar hackerii pot controla de la distanta telefoanele fara ca detinatorii lor sa stie, si pot extrage orice fel de informatii din ele. Acest malware este extrem de periculos, si gandit pentru a reinfecta telefoanele cu Android chiar si cand utilizatorii incearca sa scape de infectare, el fiind perfect pentru a ataca tinte predefinite, si de mare importanta, dar Google Play Store deocamdata e protejat impotriva lui.

Android ar putea avea blocate vulnerabilitatile pe care le exploateaza acest malware pentru a fi atat de greu de eliminat din telefoane, insa cei de la Google nu ii pot proteja pe oamenii care instaleaza aplicatii din magazine terte.