Google: Colaborare SURPRIZA cu Samsung, ce vrea sa Cumpere

Google este in centrul unui anunt privind o colaborare surpriza cu Samsung, iata ce ar urma sa lanseze impreuna cele doua companii, si cat de important e.

Google exynos

Google este in centrul unui anunt privind o colaborare surpriza pe care ar avea-o in pregatire cu cei de la Samsung, si ar vrea sa cumpere ceva ce multa lume nu prea mai vrea acum. Mai exact, s-ar parea ca Google ar fi interesata sa cumpere de la Samsung chip-uri Exynos pentru telefoanele sale Pixel, adica fix acelea de care se plang acum clientii coreenilor ca ar fi inferioare celor oferite de catre Qualcomm pentru telefoanele Android din toata lumea.

Google vinde atat modele premium de telefoane Pixel, cat si telefoane low-end, si desi nu se stie foarte clar unde urmeaza sa ajunga aceste chip-uri Exynos, e posibil sa fie pentru oricare dintre modele. Decizia e a folosi chip-uri de la Samsung pentru telefoanele din seria Pixel ar fi una care probabil ar fi facuta pentru a reduce costurile cu aceste tipuri de componente, Qualcomm vanzand la preturi destul de mari procesoarele pentru telefoanele mobile.

Google: Colaborare SURPRIZA cu Samsung, ce vrea sa Cumpere

Google ar putea profita de faptul ca Samsung e dependenta de Android pentru a crea si alte colaborari cu compania coreeana in ideea de a isi reduce o parte din costurile de productie pentru telefoanele Pixel, iar asta ar ajuta-o mult. E cunoscut faptul ca Google si Samsung au o colaborare foarte stransa de foarte multa vreme, iar o extindere si spre vanzarea de chip-uri pentru telefoane mobile n-ar fi tocmai ceva ce nu putea fi ghicit de catre destul de multa lume.

“Se va lansa anul acesta marca Exynos AP (Application Processor), la care Google a colaborat cu Samsung. ISP-ul și NPU-ul Samsung au fost eliminate, iar nucleul vizual al Google și propriul său NPU vor fi instalate. Google plănuia să lanseze un nou brand, dar va transforma și va folosi marca Exynos așa cum este. Se numește doar Google.”

Google a fost in 2019 in centrul unor zvonuri care sugerau ca ar vrea sa-si faca propriile procesoare pentru telefoane, la fel ca Apple, Huawei, si Samsung, deci zvonul de acum e destul de neobisnuit. Mai mult decat atat, presa din Coreea de Sud anuntase de ceva vreme ca Samsung vrea sa vanda divizia care produce chip-urile Exynos, deci o colaborare cu Google ar putea sa o tina in functiune, asta desigur daca acest zvon e real, si nu ceva fals.

Google lanseaza anual noi telefoane din seria Pixel, acum de cate 2 ori pe an, iar o reducere a dependentei de Qualcomm, impreuna cu o reducere a costurilor de productie pentru telefoane, n-ar fi tocmai ceva rau pentru ea.