DSU: noua unitate mobila de terapie intensiva va fi cumparata

DSU unitate mobila de terapie intensiva

DSU, Departamentul pentru Situatii de Urgenta, a anuntat ca o noua unitate mobila de terapie intesiva va fi cumparata de KMG International, sub brand-ul Rompetrol, impreuna cu Societatea Nationala de Cruce Rosie, aceasta urmand a avea 12 paturi, valoarea achizitiei fiind de aproape 265.000 dolari.

DSU vine cu al doilea anunt de acest gen in doar o saptamana, asta dupa ce zilele trecute a dezvaluit ca inclusiv Lidl face o donatie similara pentru a ajuta pacientii din Romania, si asa capacitatea de paturi pentru terapie intesiva va creste cu 24 de paturi noi.

Cel mai important este ca aceste unitati mobile de terapie intensiva vor putea fi trimise in tara acolo unde nu exista suficiente paturi in spitalele locale, sau judetene, si dupa cum prea bine stiti deja, Coronavirus pune foarte mare stres pe aceasta infrastructura medicala.

DSU unitate mobila de terapie intensiva covid-19

KMG International, sub brandul Rompetrol, va achiziţiona în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roșie din Romania o unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi, în valoare de 264.930 USD, ce va fi donată Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ca parte a rezervei strategice pentru protecţie civilă, urmând a fi utilizată pe durata pandemiei pentru asigurarea suportului rapid acolo unde va fi cea mai mare nevoie.

Pentru achiziţia unităţii mobile de terapie intensive, KMG International contribuie cu 200.000 USD, iar diferenţa va fi asigurată de Crucea Roşie Română din fonduri colectate în cadrul campaniei România Salvează România. Contribuţia KMG International pentru acest proiect ridică sprijinul total acordat de companie în lupta împotriva pandemiei de coronavirus la peste 400,000 USD.

“Suntem alături de societatea civilă şi autorităţi în demersul lor; solidaritatea şi responsabilitatea socială sunt esenţiale, dar în situaţii de criză acestea sunt vitale. De aceea Grupul a alocat resurse pentru gestionarea pandemiei atât în România, cât şi în alte ţări unde avem operaţiuni – Republica Moldova şi Bulgaria” – Alexey Golovin, director departament juridic şi afaceri corporative al KMG International.

Această unitate mobilă cu 12 paturi poate fi folosită oriunde în ţară pe durata pandemiei, dar şi ulterior în situaţii de calamităţi sau dezastre, şi are ca scop creşterea capacităţii spitalelor de îngrijire a pacienţilor la standard înalte.

“Suntem bucuroşi că mesajul nostru legat de necesitatea de a avea 4 unităţi de terapie mobilă a fost atât de repede urmat de un răspuns afirmativ din partea Rompetrol şi Crucea Roşie. Asa cum am mentionat în nenumărate ocazii, doar o pregătire complexă, din care face parte şi existenţa unor astfel de unităţi mobile, ne poate ajuta să putem răspunde adecvat în astfel de situaţii de urgenţă majoră. Vă mulţumim tuturor pentru mobilizare şi pentru toată susţinerea arătată în aceste zile colegilor noştri. Gândurile şi energia voastră pozitivă ne dau puterea să mergem mai departe şi să ajutăm fiecare pacient”, a adăugat dr Raed Arafat, sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenţă.

„Mulţumim Rompetrol pentru susţinerea acestei iniţiative de a achiziţiona o unitate mobilă ATI, ce va da mai multă speranţă persoanelor afectate de infecţia SARS-CoV2. Suntem recunoscători tuturor donatorilor, persoane fizice sau juridice, care au dat dovadă de responsabilitate si solidaritate în această perioadă de criză. Bunătatea şi solidaritatea ne fac mai puternici“- Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roşie Română.

KMG International prin parteneriatele sale cu Fundaţia pentru SMURD şi Asociaţia Dăruieşte Aripi sprijină comunităţile din Constanţa, Prahova şi Bucureşti în gestionarea pandemiei de covid-19, prin donaţia de carburant pentru Serviciul de Ambulanţă, achiziţia de consumabile medicale (măşti, mănuşi), aparatura medicală, reactivi pentru determinarea tipului de virus (analiza genomului pentru identificarea specificităţii naţionale şi a potenţialelor mutaţii genetice, de către Institutul Cantacuzino).”

KMG International, sub brandul Rompetrol, va achiziţiona în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roșie din…

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Vineri, 10 aprilie 2020