LUNA: Anunt ULUITOR, Pamantul Influentat in mod Incredibil

LUNA este in centrul unui anunt uluitor al cercetatorilor care afirma ca forma Pamantului a fost extrem de mult influentata de catre ea in perioada formarii.

LUNA influenta

LUNA, satelitul natural al Pamantului, a fost formata acum aproximativ 4.5 miliarde de ani, in urma unei ciocniri care a avut loc intre planeta noastra si una de dimensiunea planetei Marte. Dupa ce LUNA a ramas in orbita Pamantului, cercetatorii sustin ca aceasta a fost atat de aproape de planeta noastra incat iar si fi influentat forma, ceva ce pana in momentul de fata n-a fost afirmat cu vreo seriozitate de catre vreun cercetator din intreaga lume.

LUNA era in acea perioada de cam 30 de ori mai aproape de Pamant decat este acum, adica undeva pe pa 12.000 – 14.000 de kilometri, iar acest lucru ar fi afectat si viteza de rotatie a planetei. Cercetatorii Caltech spun ca aceasta ar fi fost atat de mare in acea perioada incat Pamantul ar fi avut forma unei mingi de rugby, sau ar fi fost chiar mai plata, si totul din cauza faptului ca LUNA era atat de apropiata de planeta noastra, ceea ce nimeni nu a stiut, sau crezut.

LUNA: Anunt ULUITOR, Pamantul Influentat in mod Incredibil

LUNA se afla in acel moment atat de aproape de Pamant incat a generat o viteza de rotatie de aproape 10 ori mai mare decat cea de acum, o zi avand in acea perioada o durata de doar 2.5 ore. In decursul a peste 4.5 miliarde de ani lucrurile s-au schimbat extrem de mult, iar luna a inceput sa aiba o viteza de orbitare tot mai mare, ceea ce a indepartat-o incetul cu incetul de Pamant, ajungand acum la o distanta de aproximativ 30 de ori mai mare, ea fiind in continua crestere.

“Pentru primele zeci de milioane de ani din istoria Pământului, totul este un loc incredibil de dinamic. Este o lume foarte diferită decât și-au imaginat oamenii. Nu am mai auzit nimic asemănător până acum și este doar incredibil. Nu m-am gândit niciodată că Pământul timpuriu este atât de plat.”

LUNA a avut initial o influenta foarte mare asupra Pamantului, spre deosebire de cea pe care o vedem acum cu mareele, si cercetatorii au avut nevoie de foarte multa vreme pentru a ajunge la o asemenea concluzie. Ea nu este in acest moment oficiala, cercetatorii care au descoperit-o avand nevoie de confirmarea colegilor pentru a se formula o teorie oficiala privind LUNA si felul in care aceasta a afectat forma Pamantului la formarea sa.

LUNA va continua sa se invarta in jurul Pamantului pentru alte cateva miliarde de ani, si ramane de vazut in ce masura va fi afectata planeta de acest dans fara sfarsit.