Politia Romana: atentionare privind adeverintele de la angajatori

Politia Romana adeverinte angajatori

Politia Romana vine astazi cu o atentionare pentru cei care se deplaseaza in spatiul public in timpul starii de urgenta si se folosesc de adeverinte false care ar trebui sa ateste calitatea de angajati ai unei unitati economice, ei fiind pasibili si de amenda si de dosare penale.

Politia Romana a depistat mai multe cazuri de acest gen, problema fiind adusa in discutie si in interviuri televizate, ea este foarte serioasa, iar cei care falsifica documente de acest gen isi asuma un foarte mare risc, mai ales daca din cauza lor se si imbolnavesc alti oameni.

“Polițiștii din Botoșani au depistat, ieri, doi bărbați care au prezentat pentru control adeverințe de angajați ai unor unități economice.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit că cei doi nu ar fi fost angajați la unitățile respective, iar datele înscrise în adeverințe nu ar fi fost reale.

Bărbații au fost sancționați contravențional, iar în cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals şi uz de fals.

Nu vă expuneți la săvârșirea unor fapte penale sau primirea unor amenzi când nu este cazul! Regulile sunt făcute pentru a fi respectate, iar măsurile restrictive sunt luate pentru limitarea răspândirii pandemiei.”

Polițiștii din Botoșani au depistat, ieri, doi bărbați care au prezentat pentru control adeverințe de angajați ai unor…

Publicată de Politia Romana pe Joi, 16 aprilie 2020