Politia Romana: drona folosita pentru prinderea fugarilor din carantina (VIDEO)

Politia Romana drona carantina

Politia Romana, prin Brigada Speciala din Ministerul Afacerilor Interne, s-a folosit de o drona pentru a detecta persoanele care fug pe camp din satele carantinate din judetul suceapva, iar vineri noapte au gasit langa Patrauti nu mai putin de 16 persoane pleacate “la plimbare”.

Politia Romana a folosit o drona cu termoviziune pentru a monitoriza zona de camp din preajma satului, si asa a descoperi oamenii care stateau in jurul unui foc, asteptand probabil sa fuga din zona, dar s-au ales cu amenzi si o intoarcere acasa, monitorizarea continuand.

“În decursul săptămânii trecute, în urma verificărilor efectuate de Ministerul Afacerilor Interne cu privire la deplasarea unor cetățeni din zona carantinată aflată in județul Suceava către județul Cluj, a rezultat că 21 dintre aceștia au plecat ilegal din localitatea Pătrăuți.

Pentru a evita filtrele instituite pe drumurile pubice, au traversat zona agricolă către o localitate limitrofă, neaflată în carantină, loc în care au fost așteptați de două microbuze care i-au transportat spre locul de îmbarcare într-un autocar cu destinația spre aeroportul din Cluj.

În urma cercetărilor efectuate, s-au aplicat sancțiuni și s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 din Codul penal, precum și încălcarea prevederilor Ordonanței Militare Nr.6 referitoare la restricțiile stabilite pe timpul stării de urgență.

Pentru a evita repetarea acestor fapte, Ministrul Afacerilor Interne a ordonat suplimentarea forțelor și mijloacelor care monitorizează zonele aflate în carantină, fiind mobilizate efective ale Brigăzii Speciale de Intervenție de la nivel central care are în dotare inclusiv mijloace tehnice de supraveghere aeriană.

Astfel, în cursul nopții de joi spre vineri ( în jurul orei 01:00) au fost depistate în extravilanul comunei Pătrăuți, din județul Suceava 16 persoane care au încălcat interdicțiile de deplasare din zona carantinată.

15 dintre acestea au fost sancționate cu amenzi, în valoare totală de 30.000 de lei pentru părăsirea zonei de carantină și încălcarea restricțiilor de circulație, iar a 16-a persoană, un minor, în vârstă de 15 ani, a fost avertizată verbal.

Reamintim că suntem la datorie și în această perioadă și că vom veghea la respectarea legii și a prevederilor Ordonanțelor Militare cu privire la oprirea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Recomandăm tuturor românilor să rămână în case pentru a-i proteja pe cei dragi.

Asigurăm pe toți cetățenii din zonele carantinate că le protejăm sănătatea și nu vom tolera nicio abatere.

Suntem în slujba dumneavoastră!
Sărbători cu bine și multă sănătate, tuturor!”

În decursul săptămânii trecute, în urma verificărilor efectuate de Ministerul Afacerilor Interne cu privire la…

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Vineri, 17 aprilie 2020