Windows 10: Decizia Microsoft pentru Sute de MILIOANE de PC

Windows 10 are anuntata in mod oficial o decizie importanta a companiei Microsoft pentru sute de milioane de PC-uri, iata ce se intampla pentru noi.

Windows 10 may 2020 update

Windows 10 are anuntata o decizie foarte importanta pe care compania Microsoft a luat-o pentru sute de milioane de PC-uri, si vorbim despre ceva de care ne vom putea bucura cu totii, desigur daca totul va decurge fara probleme. Windows 10 are pusa in distributie pentru testare in versiune finala build-ul care ar trebui sa fie oferit pentru PC-urile din intreaga lume ca actualizarea cunoscuta acum cu denumirea May 2020 Update de mai toti.

Windows 10 are acest May 2020 Update in dezvoltare din 2019, foarte multe luni de pregatire si testare fiind deja in spatele actualizarii, deci in mod teoretic, ultima faza de testare ar trebui sa decurga fara vreo problema. Windows 10 va avea oferita aceasta actualizare undeva in cursul lunii mai daca nu apar probleme neasteptate in aceasta ultima faza a procesului de testare, ceea ce desigur ca este oricand posibil, si ce am mai vazut in trecut.

Windows 10: Decizia Microsoft pentru Sute de MILIOANE de PC

Windows 10 nu va aduce schimbari prea mari cu aceasta actualizare, cei de la Microsoft concentrandu-se pe posibilitatea de a ascunde Cortana din taskbar, si pe imbunatatirea sistemului de cautare al sistemului de operare. Exista si unele schimbari pentru interfata Cortana din Windows 10, plus alte mici schimbari pentru cea generala a sistemului de operare, insa nimic nu este extraordinar de important incat sa oblige oamenii sa faca upgrade.

“Acum pregătim actualizarea Windows 20 mai 2020 (20H1) pentru lansarea și eliberarea Build 19041.207 către Windows Insiders în inelul Previzualizare lansare. Considerăm că Build 19041.207 este construcția finală și vom continua să îmbunătățim experiența generală a Actualizării de mai 2020 pe calculatoarele clienților, ca parte a cadenței noastre de service normal.”

Windows 10 vine si cu Windows Subsystem for Linux 2, adica acel kernel Linux personalizat de catre cei de la Microsoft, iar asta ar trebui sa imbunatateasca substantial performantele in comaratie cu versiunea anterioara. Alte schimbari pe care May 2020 Update le va aduce pentru Windows 10 sunt minore, ceea ce era de asteptat din moment ce nu s-a vorbit prea mult despre aceasta actualizare, deci trebuie doar sa asteptam sa vedem cand va fi lansata.

Windows 10 ar putea avea update-ul pus in distributie in prima parte a lunii viitoare, dar totul depinde de ceea ce vor descoperi in update cei care au ocazia sa il testeze in urmatoarea perioada.