LUNA, Saturn, Marte: Fenomen IMPRESIONANT Vizibil de Paste

LUNA, Saturn, Marte impreuna cu Venus sunt de Paste parte a unui fenoment impresionant, care va fi vizibil la intensitate maxima doar in acest weekend.

LUNA Saturn Marte paste univers

LUNA, Saturn, Marte vor fi in weekend-ul de Paste vizibile intr-un fenoment rar, impresionant, care are loc doar o data in cursul anului 2020, deci daca sunteti pasionati, ar fi bine sa-l urmariti, pentru ca nu va mai reveni curand. Dupa apus, astaz, si chiar maine, LUNA, Saturn, Marte si planeta Venus vor fi vizibile pe cer intr-un dans care ni le va arata intr-un mod pe care nu l-am mai vazut de vreun an de zile, si pe care nu-l vom mai vedea prea curand.

LUNA, Saturn, Marte vor fi prezente pe cer precum puteti vedea in imaginea de mai sus, ele apropiindu-se in ultimele saptamani pentru a fi vizibile in acest format, chiar si fara a avea un telescop la indemana. Desi LUNA va fi cea mai mare si mai luminoasa de pe cer, vom putea vedea Saturn, Marte, si chiar Venus mai mari si mai luminoase decat de obicei, ultima dintre ele urmand a fi cea mai usor de observat pe cer, daca este in totalitate senin.

LUNA, Saturn, Marte: Fenomen IMPRESIONANT Vizibil de Paste

LUNA Saturn Marte paste univers

LUNA, Saturn, Marte vor fi vizibile pe tot globul in acelasi mod, deci nu prea conteaza din ce parte a planetei va uitati, veti avea oricum ocazia de a vedea totul indiferent daca e vorba de rasarit, sau apus. LUNA, Saturn, Marte vor fi vizibile in ambele perioade din zi, astfel ca nu trebuie sa va faceti griji, dintre cele trei planete, Venus e cea mai luminoasa pentru ca e mai apropiata de Pamant si de soare, si tot de aceea este vizibile doar la apus si la rasarit.

LUNA, Saturn, Marte vor continua acest dans si in urmatoarele zile din aprilie, insa Venus va deveni tot mai luminoasa pana spre final de luna, in ultimele zile urmand a atinge apogeul, inainte de a deveni gradual mai putin luminoasa. LUNA, Saturn, Marte vor putea fi vazute in toata ceasta perioada si fara un telescop, astfel ca veti avea ocazia de a le observa doar uitandu-va spre cer dimineata si la apus, asa ca veti avea ce sa vedeti si de Paste.

LUNA, Saturn, Marte vor fi in centrul spectacolului de pe cer de Paste, iar asta pentru ca nu exista si alte corpuri cosmice importante la care sa fim atenti in aceasta perioada din an.