Huawei: MINCIUNA cu care A Reusit sa PACALEASCA Multa Lume

Huawei a reusit sa pacaleasca foarte multa lume cu o noua minciuna pe care a si recunoscut-o in mod oficial, iata ce a facut compania si cat conteaza.

Huawei pacalit

Huawei a reusit iar, la nu extrem de mult timp dupa o situatie similara, sa pacaleasca foarte multa lume cu o minciuna care probabil ca nu va disparea foarte curand din arsenalul sau. Mai exact, cei de la Huawei au promovat recent un concurs de fotografie care ar fi trebuit sa prezinte poze impresionante facute cu telefoanele sale, doar ca in realitate unele dintre acele poze erau facute folosint aparate DSLR, si unele destul de performante.

Huawei a folosit fotografii pe care un fotograf asiatic le-a publicat chiar si pe un cunoscut website de fotografie, marea minciuna fiind descoperita de catre un fotograf premiat de Apple pentru pozele facute in 2018 cu un iPhone 6. Pozele folosite de catre Huawei intr-un clip video pentru promovarea concursului sau de fotografie aveau marcaj care sugera faptul ca au fost inregistrate folosind telefoane ale companiei chinezesti, dar realitatea este alta.

Huawei: MINCIUNA cu care A Reusit sa PACALEASCA multa Lume

Huawei pacalit fotografie

Huawei a recunoscut faptul ca acel clip video este mincinos, spunand ca editorul care a trimis imaginile pentru folosire in clip le-a marcat “eronat”, iar de aici a venit toata problema. Daca ne uitam la faptul ca acele poze au fost publicate online si au datele EXIF nemodificate, confirmand faptul ca au fost facute cu un DSLR Nikon D850, atunci explicatia celor de la Huawei pare plauzibila, sau poate ca le-a pasat prea putin de faptul ca va descoperi cineva aceasta minciuna.

“Huawei a promovat recent un concurs de fotografie cu un videoclip cu imagini impresionante „realizate cu smartphone-uri Huawei”. Problema? Unele dintre imagini au fost filmate de fapt pe o cameră DSLR. De atunci, Huawei și-a cerut scuze pentru Weibo, spunând că fotografiile au fost „marcate greșit” din cauza „supravegherii editorului”. Acesta a spus că imaginile au scopul de a încuraja oamenii să-și împărtășească lucrările la galeria online a Huawei.”

Huawei a fost prinsa cu minciuni similare, recunoscute oficial, de cel putin 3 ori in ultimii 3 ani, chinezii avand o practica obisnuita din a minti fanii si clientii cu o falsa realitate pentru a-i pacali sa-i cumpere telefoanele. Practica in sine nu e una pe care o companie serioasa si onest ao face, iar daca Huawei recurge la asemenea tactici, e clar ca diferenta de cultura dintre orient si occident e problema in toata aceasta situatie, care continua fara oprire.

Huawei si-a modificat clipul video in care erau afisate acele poze, eliminand marcajul care spune ca au fost facute cu telefoanele sale, dar ceea ce s-a intamplat arata iar cam cata incredere poate avea cineva in ea.