Planeta Jupiter: NASA Publica iar Noi Imagini INCREDIBILE

Planeta Jupiter are publicate o serie noua de imagini incredibile de catre NASA in baza celei mai recente survolari facute de catre nava spatiala Juno.

Planeta Jupiter aprilie

Planeta Jupiter are publicata o noua serie de imagini incredibile de catre NASA, iar asta dupa ce saptamana trecuta sonda spatiala Juno a trecut din nou foarte aproape de corpul ceresc. Puteti vedea mai jos cele mai recente imagini inregistrate de catre NASA pentru planeta Jupiter, si desigur ca in ele ies in evidenta furtunile uriase care acopera intr-o foarte mare parte planeta, ele fiind elementele care o fac atat de usor de recunoscut de catre toata lumea.

Planeta Jupiter are o foarte mare furtuna vizibila in cam toate imaginile “iconice” cu ea, aceasta prezentand furtuna principala care acopera cativa mii de kilometri de pe suprafata sa, si se tot extinde. Desigur ca aceasta nu este singura furtuna uriasa care este vizibila in atmosfera de pe planeta Jupiter, iar ceea ce vedem in aceste imagini ne dezvaluie cam cat de serios este lovita intreaga planeta de aceste furtuni care fac si foarte dificila monitorizarea suprafetei.

Planeta Jupiter: NASA Publica iar Noi Imagini INCREDIBILE

Planeta Jupiter aprilie nasa

Planeta Jupiter are aceste imagini inregistrate de la o altitudine de aproape 9000 de kilometri, nava spatiala Juno deplasandu-se cu peste 200.000 de kilometri pe ora cand le-a inregistrat. Chiar daca vorbim despre viteze foarte mari, nava Juno a reusit sa surprinda unele dintre cele mai impresionante imagini de pana acum cu planeta Jupiter, iar printre ele se observa, desigur, si felul in care unele dintre furtuni se combina pentru a acoperi zone mult mai mari.

Planeta Jupiter aprilie incredibil

Planeta Jupiter este monitorizata de catre nava Juno care o orbiteaza o data la 53 de zile, o perioada de peste 4 ori mai lunga decat cea stabilita initial, iar asta din cauza unor probleme avute de catre ea. Juno este o nava spatiala care functioneaza pe baza de energie solara, iar asa a reusit sa adune atat de multe poze si informatii cu privire la planeta Jupiter, acest proces urmand a continua fara oprire in urmatoarele saptamani deasemenea.

Planeta Jupiter aprilie juno

Planeta Jupiter are multe poze inregistrate cu atmosfera sa, are multe date preluate de catre nava Juno, insa inca ascunde foarte multe secrete pe care NASA incearca sa le descopere.