DIGI, Orange, Vodafone, Telekom: Anuntul Autoritatilor privind Coronavirus

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom au dezvaluit pentru autoritatile din Romania cat de mare a fost impactul Coronavirus asupra retelelor lor fix si mobile.

DIGI Orange Vodafone Telekom internet

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom au fost in timpul pandemiei de Coronavirus unele dintre companiile esentiale pentru Romania, iar asta pentru ca serviciile lor au fost folosite tot mai mult de oameni. De la simpli oameni, si pana angajatii din sistemele de sanatate, ordine publica, armata, etc, foarte multi oameni au depins de serviciile oferite de catre DIGI, Orange, Vodafone, Telekom, iar asta a crescut si gradul de utilizare a serviciilor oferite in tara.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom au inregistrat o crestere de 28% a traficului de internet in retelele fixe, si de 4% in retelele mobile, ceea ce este perfect normal pentru ca oamenii au stat mai mult acasa. In cazul apelurilor telefonice, vorbim despre o crestee de 10% a traficului in retelele mobile ale DIGI, Orange, Vodafone, Telekom, si de 6% in retelele fixe, totul comparativ cu finalul lunii februarie a acestui an, deci nu sunt cresteri foarte mari, in final.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom: Anuntul Autoritatilor privind Coronavirus

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom au inregistrat cresteri similare cu ceea ce s-a intamplat si in alte tari de pe glob, media fiind de 25% – 30% crestere pe internetul fix, iar asta pentru ca tot mai multa lume sta acasa. Daca este sa fim sinceri, cresterea in sine nu este chiar atat de mare, iar asta sugereaza faptul ca oamenii n-au luat cu asalt diverse platforme online de streaming, etc, si nu doar la DIGI, Orange, Vodafone, Telekom, ci in cam toata lumea.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom au decis sa ofere mai mult trafic de date mobile pentru clienti in aceasta perioada, dar mai mult au oferit gratuitati pe partea de televiziune, nu neaparat pe streaming. Asta probabil ca a mai redus nevoia oamenilor de a face streaming video pe diverse platforme de pe DIGI, Orange, Vodafone, Telekom, si in final n-au fost probleme de congestie pentru retelele din tara noastra, ceea ce desigur ca e o veste foarte buna.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom au obligatia ca in timpul starii de urgenta sa mentina in buna functionare retelele lor de telecomunicatii, astfel ca era important sa se spuna si in ce fel a crescut traficul.