Netflix: Coronavirus a AJUTAT Serios Platorma de Streaming

Netflix a fost ajutata foarte mult de catre Coronavirus, iata ce anunt a facut compania americana, si cat de mult conteaza asta pentru viitorul sau.

Netflix rezultate

Netflix este cea mai mare platforma de streaming video la cerere de pe planeta, iar in ciuda faptului ca noul Coronavirus a blocat intr-o foarte mare masura lumea, pentru ea lucrurile n-au stat asa. Cei de la Netflix au reusit sa isi creasca substantial baza de abonati in aceasta perioada, as acum de altfel se si astepta foarte multa lume pentru ca foarte multe persoane au fost obligate sa stea in case pentru a evita o posibila infectare cu noul virus.

Netflix a reusit sa adauge in T1 2020 nu mai putin de 15.77 milioane de abonati noi, adica undeva pe la 10% din baza sa totala, aceasta iind cea mai mare crestere din ultimii ani de zile. Netflix are acum 182 de milioane de utilizatori in intreaga lume, o crestere de 22% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ea fiind extrem de mare, dar compania se astepta sa vada asta in conditiile in care multa lume a fost blocata in case in aceasta perioada de timp.

Netflix: Coronavirus a AJUTAT Serios Platorma de Streaming

Netflix este constienta de faptul ca aceasta crestere ar putea reduce pe viitor capacitatea de a atrage abonati noi in numar atat de mare, iar asta pentru ca noul Coronavirus a cam adus mult din ceea ce putea fi atras. Lumea care a ramas blocat in case a avut de ales intre serviciile de streaming care sunt acum disponibile, iar Netflix spune ca toti cei care i-au ales platforma, ar fi vasta majoritate a celor pe care i-ar fi atras oricum in urmatoarele trimestre.

“O parte din creșterea blocajului se va dovedi a fi avansată din tendința de creștere organică pe mai mulți ani, ceea ce duce la o creștere mai lentă după ce blocarea este ridicată de la o țară la alta. Vizualizarea scăderii și creșterea numărului de membri se vor decelera pe măsură ce se termină închisorile de acasă, ceea ce sperăm să fie în curând.”

Netflix se asteapta depasemenea si ca numarul de vizualizari pentru filme, seriale, documentare, sa scada substantial dupa ce restrictiile de deplasare pentru populatie vor fi ridicate incepand cu luna mai. Asta e perfect normal pentru ca foarte multi oameni vor dori cu nerabdare sa iasa din case in urmatoarea perioada, deci nu-si vor mai petrece chiar atat de mult din timp facand diverse lucruri pe calculatoare, sau telefoane, inclusiv urmarind Netflix.

Netflix va continua totusi sa creasca in ceea ce priveste numarul de abonati, doar ca nu va mai putea sa adauge cate 5 milioane pe luna, asa cum a facut pana in momentul de fata.