Orange: SCHIMBAREA cea MARE din 2020 BLOCATA in Totalitate

Orange are cea mai mare schimbare din anul 2020 blocata in talitate in momentul de fata, iata ce a inceput sa faca si nu a reusit sa duca la final.

Orange intelegere

Orange a pregatit in 2019 cea mai mare schimbare din ultimii ani pentru compania din Romania, una care ar fi schimbat din temelii piata de telecomunicatii din tara noastra, dar din pacate ea este in continuare blocata. Cei de la Orange au ajuns la un acord cu Telekom pentru a face o achizitie care pentru Romania ar fi fara precedent la un asemenea nivel, mai exact sa ii cumpere divizia de servicii fixe cu nu mai putin de 4 milioane de clienti platitori.

Orange a ajuns la o intelegere cu Telekom pentru aceasta achizitie inca de prin vara anului trecut, de undeva de prin august, iar in septembrie au inceput si primele discutii cu Guvernul Romaniei. Lucrurile au mers atat de departe incat s-a facut si o comisie interministeriala pentru a analiza aprobarea acestei vanzari a diviziei de servicii fixe a Telekom catre Orange, insa situatia politica din Romania a blocat total lucrurile, chiar si la inceput de an 2020.

Orange: SCHIMBAREA cea MARE din 2020 BLOCATA in Totalitate

Orange n-a avut parte de prea mult succes nici in anul 2020, iar asta pentru ca pandemia de Coronavirus a mutat atentia Guvernului Romaniei spre cu totul altceva in aceasta perioada, si asta nu se va schimba curand. Situatia a devenit atat de serioasa pentru cei de la Telekom incat germanii se gandeau sa isi vanda divizia de servicii fixe catre Orange chiar si fara aprobarea guvernului, dar deocamdata nu s-a intamplat acest lucru, sau cel putin nu s-a aflat.

Orange a vrut sa-si aduca inca 4 milioane de clienti in retea, plus o infrastructura masiva pentru servicii de internet si televiziune, insa politicul si problemele generate de Coronavirus au blocat totul. Dupa cum se prezinta lucrurile acum, e mprobabil ca Orange sa reuseasca sa cumpere divizia de servcii fixe a celor de la Telekom pana prin vara anului 2020, iar asta doar daca pandemia de Coronavirus va incetini mult, sau va disparea total.

Orange nu prea are alta solutie decat sa astepte, iar asta pentru ca e nevoie de aprobarea guvernului si a Comisiei Europene pentru ca vanzarea sa fie facuta in conditiile agreate de catre companii.