Planeta Jupiter: Anunt INCREDIBIL, Surpriza din Calea Lactee

Planeta Jupiter este in centrul unui anunt incredibil care vine cu o surpriza impresionanta ce are legatura cu sistemul solar si Calea Lactee.

Planeta Jupiter galaxie

Planeta Jupiter este din nou sursa de uimire pentru cercetatorii din intreaga lume, iar asta pentru ca dupa o perioada lunga de analiza, cercetatorii vin cu informatii surprinzatoare acolo. Conform cercetatorilor, in apropiere de planeta Jupiter s-ar afla nu mai putin de 19 obiecte din afara sistemului solar, si desigur ca pana acum nu a aparut vreo explicatie cu privire la prezenta lor in acea zona, desi nu sunt tocmai chiar atat de noi.

Planeta Jupiter are in apropierea sa 19 obiecte care au fost descoperite in 2015 de catre cercetatori, si care au o orbita inclinata in raport cu ea, unul avand un sens de rotatie invers in comparatie cu alte obiecte din sistemul solar. Desi aceste obiecte nu sunt noi, cercetatorii abia acum realizeaza faptul ca ele ar fi ajuns in apropiere de planeta Jupiter din orbita unei alte stele din Lactee, si nu s-ar fi format in sistemul nostr solar, ceea ce este destul de interesant.

Planeta Jupiter: Anunt INCREDIBIL, Surpriza din Calea Lactee

Planeta Jupiter are aceste obiecte provenite de altundeva din Calea Lactee pentru ca daca ele s-ar fi format in sistemul solar, atunci n-ar fi avut orbite atat de neobisnuite in raport cu planeta, dar n-ar fi existat unul cu sens de rotatie invers. Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie cu privire la acele obiecte de langa planeta Jupiter dupa o foarte indelungata perioada de cercetare, dar si foarte simulari cu privire la felul in care se misca si ale obiecte din sistemul solar.

“Obiectele din centrul acestei anchete nu sunt noi descoperiri. Numiți Centaurii, sunt asteroizi misteriosi care orbitează în vecinătatea Jupiter și nu numai. Aceste obiecte iau orbite extrem de înclinate în raport cu planul restului planetelor și, în cel puțin un caz, orbitează modul „greșit” în raport cu restul obiectelor sistemului solar.”

Planeta Jupiter este foarte mare, dar cu toate acestea, obiectele au fost descoperite de catre cercetatori, si analizate cu greu, insa intr-un final au reusit sa gaseasca o explicatie pentru ceea ce se intampla. Explicatia nu este 100% acceptata de catre toata comunitatea stiintifica, insa pentru ca planeta Jupiter este foarte greu de observat de la distanta, ramane de vazut cine va reusi sa o demonteze si sa prezinte o explicatie diferita, poate si mai logica.

Planeta Jupiter are o sonda NASA care o monitorizeaza deja, insa agentia spatiala americana n-a sps nimic in legatura cu aceste obiecte din apropierea sa, asa ca probabil nu le-a acordat prea multa atentie.