WhatsApp: Devine AGRESIVA dupa Criticile Privind Problemele

WhatsApp devine mult mai agresiva in urma tuturor criticilor privind problemele foarte importante prin care a tot trecut in ultimul an de zile.

0

WhatsApp agresiva

WhatsApp este cea mai mare aplicatie de mesagerie de pe planeta, dar in 2019 a fost in centrul unor scandaluri importante care au adus si foarte multe semne de intrebare cu privire la serviciile oferite. O parte dintre probleme au avut la baza o companie israeliana care a derulat o serie de atacuri impotriva platformei de mesagerie, ea folosind inclusiv servere din SUA de peste 700 de ori pentru a ataca diversi utilizatori din cadrul platformei de mesagerie.

WhatsApp ar fi avut exploatata o vulnerabilitate care le-ar fi permis celor din Israel sa compromita telefoanele victimelor, printre ele numarandu-se si actualul CEO al companiei Amazon, Jeff Bezos. Problema a fost atat de mare incat Facebook a decis sa dea in judecata compania care a exploatat vulnerabilitatea din platforma WhatsApp iar acum a dezvaluit ca ea a folosit nu mai putin de 700 de servere din SUA pentru a ataca utilizatori ai pltformei.

WhatsApp: Devine AGRESIVA dupa Criticile Privind Problemele

WhatsApp a analizat loguri de trafic prin serverele sale pentru a detecta ceea ce s-a intamplat, iar Facebook a depus documente la o instanta din SUA la care a dechis un proces impotriva companiei israeliene. Documentele depuse de catre cei de la Facebook dezvaluie ca reteaua WhatsApp a fost exploatata de prin servere apartinand unei companii de hosting din California, dar si unul al Amazon, iar in total, peste 700 de atacuri ar fi fost derulate doar in 2019.

“În documentele judecătorești, WhatsApp deține Facebook susține că NSO Group a folosit un server condus de furnizorul de hosting QuadraNet cu sediul în Los Angeles „de peste 700 de ori în timpul atacului pentru a direcționa malware-ul NSO către dispozitivele utilizatorului WhatsApp din aprilie și mai 2019”. În plus, Grupul NSO a utilizat un server de la distanță găzduit de Amazon pentru a viza utilizatorii WhatsApp, a spus inginerul software WhatsApp, Claudiu Gheorghe, în dosar.”

WhatsApp a avut probleme atat de mari incat a fost la un moment dat nevoita sa publice si o avertizare publica privind faptul ca va incepe sa actioneze in judecata orice companii care ii ataca infrastructura si ii exploateaza software-ul. WhatsApp va dezvalui in continuare felul in care a fost exploatata platforma sa, dar din cate se pare, compania NSO Group din Israel a reusit sa desfasoare un atac impresionant impotriva platformei, si chiar din SUA.

WhatsApp si-a schimbat mult modul in care actioneaza in cazurile in care ii sunt aduse la atentie probleme privind vulnerabilitatile sale, iar totul din cauza acestor atacuri importante.