Android: Google Detaliaza SCHIMBARILE aduse de Coronavirus

Android are detaliate de catre Google schimbarile mari aduse de catre Coronavirus, iata ce s-a intamplat in ultimele luni cu utilizatorii sistemului.

Android covid-19

Android a inregistrat o serie de schimbari substantiale din cauza COVID-19, iar cei de la Google au dezvaluit ieri cam care au fost diferentele in comparatie cu perioada in care virusul nu afecta toata lumea. Google a prezentat ieri rezultatele financiare pentru primul trimestru fiscal al anului 2020, iar impreuna cu informatii despre situatia sa financiara, compania a oferit inclusiv unele detalii cu privire la ceea ce se intampla in sistemul Android.

Android a inregistrat in luna martie o crestere cu 30% a numarului de aplicatii care au fost descarcate din Google Play Store, iar asta este perfect normal, din moment ce multa lume sta in casa in aceasta perioada. Era de asteptat ca utilizatorii de telefoane Android sa descarce mult mai multe aplicatii din Google Play Store pentru a-si ocupa timpul cat stau in case din cauza masurilor de izolare impus de guverne, iar Google ne arata cat s-a schimbat tot.

Android: Google Detaliaza SCHIMBARILE aduse de Coronavirus

Android este folosit pe 2.5 miliarde de termianle care se logheaza in Google Play Store in fiecare luna, cifra fiind uriasa, dar nu insumeaza toate dispozitivele cu acest sistem de operare. In Google Play Store nu ajung inclusiv extrem de multe dintre dispozitivele Android care sunt active in China, astfel ca in realitate cifra ar trebui sa fie de peste 3 miliarde, dar numai Google ar putea avea o estimare reala, pe care inca nu a dezvaluit-o.

Android a inregistrat deasemenea si o scadere a numarului trimestrial de activari la nivel global, ceea ce desigur ca e perfect normal din moment ce si vanzarile au scazut pentru ca oamenii n-au mai cumparat telefoane. Acelasi lucru este valabil inclusiv in cazul telefoanelor vandute de catre compania Apple, deci nu vorbim despre vreo problema specifica pentru Android, ci despre un trend care afecteaza producatorii din intreaga lume in aceasta perioada.

Android va avea mai mult ca sigur o reducere a numarului de descarcari din Google Play Store pe masura ce masurile de izolare vor fi relaxate, dar numarul de activari va creste cu siguranta in urmatoarele luni.