Singura Veste BUNA pentru Samsung GALAXY S20 dupa Lansare

Samsung GALAXY S20 are parte si de o prima veste foarte buna dupa lansare, iata ce s-a intamplat cu telefoanele puse in vanzare de catre cei de la Samsung.

Samsung GALAXY S20 profit

Samsung GALAXY S20 este o serie de telefoane pe care compania Samsung a lansat-o la inceput de luna martie in intreaga lume, ea fiind apreciata de catre jurnalisti si clienti pentru ceea ce ofera. In ciuda faptului ca telefoanele din seria Samsung GALAXY S20 sunt foarte bune, vanzarile pentru ele au fost foarte slabe, cu mult sub asteptari, si sub cele inregistrate in cursul anului trecut pentru seria anterioara, dar exista totusi si o veste foarte buna.

Samsung GALAXY S20 a reusit sa ajute la cresterea profitului diviziei de dispozitive mobile din cadrul Samsung, iar asta desi vanzarile totale au scazut comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Practic, preturile mari ale noilor telefoane din seria Samsung GALAXY S20 a generat o crestere a profitului chiar daca s-au vandut mai putine unitati, strategie pe care o vedem aplicata de catre compania Apple din 2017 incoace cu noile telefoane iPhone.

Singura Veste BUNA pentru Samsung GALAXY S20 dupa Lansare

Samsung GALAXY S20 este o serie cu mai multe modele de telefoane, iar dintre toate, cel Ultra se vinde cel mai bine, atat conform analistilor, cat si conform celor de la Samsung, care confirma succesul sau. Avand in vedere ca vorbim despre un telefon care costa 1350 de euro, vanzarile bune aduc si profit mare, unele estimari spunand ca pretul de productie ar fi cu aproape 1000 de euro mai mic decat cel de vanzare, deci e foarte mult loc pentru profit.

“Compania de comunicații mobile a înregistrat creșterea profiturilor față de trimestrul precedent și de un an mai devreme, în ciuda slăbirii vânzărilor spre sfârșitul primului trimestru. Îmbunătățirea profitului a fost rezultatul unui amestec îmbunătățit de produse cu lansarea dispozitivelor emblematice Galaxy S20 și gestionarea eficientă a cheltuielilor de marketing. În special, ASP-ul smartphone-urilor emblematice a crescut în comparație cu anul trecut pe fondul cotei mai mari decât era de așteptat din vânzările Galaxy S20 Ultra, precum și a vânzărilor solide ale Galaxy Z Flip.”

Samsung GALAXY S20 nu poate fi totusi “creditat” ca singur motiv pentru cresterea profitului, iar asta deoarece inclusiv reducerea bugetelor de promovare ale produselor, si oferirea mai putinor gratuitati a ajutat. Cei de la Samsung au avut o abordare similara cu cea a Apple, adica mai putina promovare a seriei Samsung GALAXY S20, si mai putine cadouri pentru clienti, ceea ce a adus si profit mai mare pentru divizia care le produce pentru vanzare.

Samsung GALAXY S20 poate fi considerata o serie de telefoane care are succes in baza profitului adus pentru Samsung, insa din punct de vedere al vanzarilor este, din pacate, un esec.