Planeta Venus: Imagine INCREDIBILA, Ce NU Stiau Multi Oameni

Planeta Venus apare astazi intr-o imagine incredibila pe care putini credeau ca o pot vedea pentru aceasta planeta, iata ce a fost surprins pentru ea.

Planeta Venus curcubeu

Planeta Venus apare astazi intr-o imagine incredibila care ne arata cate inca nu am vazut in legatura cu ea, insa un fan al astronomiei a reusit sa o surprinda intr-un moment care rar este vazut. Mai exact, in intreaga luna, planeta Venus a fost vizibila foarte luminoasa pe cer langa alte stele din univers, dar zilele trecute a fost surprinsa si intr-un fenomen care se intampla mult mai rar decat credeti, si care nu poate fi vazut cu ochiul liber, din pacate.

Planeta Venus a fost surprinsa vizibila doar pe jumatate, ceva ce se intampla ocazional, insa marea surpriza este ca a fost surprinsa colorata ca un curcubeu, ceva ce nu se intampla prea des. Planeta Venus a putut fi surprinsa sa din cauza modului in care atmosfera Pamantului imparte lumina venita de pe “sora” sa din sistemul solar, insa totul doar in momentul in care o urmarim putin deasupra orizontului, deci nu chiar in orice portiune de pe cerul instelat.

Planeta Venus: Imagine INCREDIBILA, Ce NU Stiau Multi Oameni

planeta Venus curcubeu telescop

Planeta Venus a fost surprinsa pentru prima oara colorata in acest mod cu aproximativ 6 ani in urma, insa de-a lungul timpului n-a mai fost la fel de usor de inregistrat in imagini intr-un asemenea mod. Planeta Venus urmeaza sa se ascunda in spatele soarelui in cursul lunii mai, astfel ca intre timp ea va mai fi vizibila colorata, doar cand e foarte putin deasupra orizontului, in cursul catorva zile din luna mai, dar cam atat pana in 2021.

Planeta Venus ne ofera un spectacol pe care nimeni nu credea ca il poate surprinde, insa desigur ca doar prin intermediul unui telescop, nu si cu ochiul liber, ceea ce face destul de dificila observarea. Planeta Venus este foarte departe de Pamant, si lumina pe care o emite ea nu este colorata, culoarea fiind adaugata de catre atmofera Pamantului, asa cum v-am spus deja mai sus, deci nu va ganditi ca situatia ar putea fi alta, pentru ca nu e chiar asa.

Planeta Venus va fi ascunsa timp de cateva saptamani pentru omenire, perioada in care nu va putea fi observata de catre vreun astronom pentru ca ea va fi ascunsa in spatele soarelui.