Ministrul Santatii: avertizarea pentru romanii din toata tara

Ministrul Santatii avertizare romani

Ministrul sanatatii, Nelu Tataru, vorbit astazi despre ceea ce ar trebui sa faca, sau mai bine zis sa nu faca romanii in aceasta perioada, si sa ramana in continuare in case pentru a se proteja pentru ca numarul de cazuri sa nu creasca dupa weekend-ul acesta.

Minsitrul sanatatii spune ca nu a fost atins inca varful de infectari desi in ultima saptamana am avut un numar mediu constant de cazuri, iar azi cea mai mica valoare din ultima luna, deci trebuie in continuare prudenta foarte mare pentru a nu risca sa ne infectam.

„După Sărbătorile Pascale, acest weekend este unul foarte important. Vedeți și dumneavoastră, este frumos afară, este ziua mare, este tradiție a weekend-ului de 1, 2 și 3 mai. Este o tradiție în care lumea ieșea, se întâlnea cu cunoscuții. Este un 1 Mai diferit față de alți ani. Dar, repet, la fel ca și de Sărbătorile Pascale, aceste sărbători, acest 1 Mai trebuie să fie altfel pentru a avea în anii următori 1 Mai și Sărbători Pascale normale, cu cei apropiați, cu cei dragi nouă, nu numai una, două sau trei persoane poate.

Recomand încă o dată prudenţă, izolare voluntară, distanţare socială. Mă repet, nu am atins încă vârful. Nu vreau să ne gândim la relaxare, putem spera la o relaxare, dar momentul relaxării ţine foarte mult de felul cum gestionăm zilele de 1, 2, 3 mai şi poate săptămâna viitoare.”