Planeta Saturn: UIMITOR Fenomen care are Loc Extrem de RAR

Planeta Saturn va trece printr-un fenomen foarte neobisnuit care va surprinde pe toata lumea, iata ce se va putea vedea pe cer si cat de rar este.

Planeta Saturn conjunctie

Planeta Saturn va trece printr-un fenomen neobisnuit si foarte rar in perioada urmatoare, dar daca sunteti dotati cu un telescop, s-ar putea sa va puteti bucura fara probleme de ceea ce va aparea pe cer. Planeta Saturn impreuna cu Jupiter si Luna vor fi pozitionate intr-un mod inedit pe cer in urmatoarea perioada, astfel ca ele vor vorma aproape o fata umana, care zambeste, ceva ce nu se intampla chiar atat de des in sistemul nostru solar, deci fenomenul e cu atat mai important.

Planeta Saturn va fi vizibila in acest fenomen special in ziua de 12 mai, impreuna cu Jupiter si Luna, iar asta din cauza modului in care va fi vizibil inclusiv satelitul natural al Pamantului atunci. Vorbim despre o semiluna care va fi combinata cu prezenta pe care o vor avea atat planeta Saturn, cat si Jupiter, si cei care vor fi atenti in cea noapte pe cer vor avea parte de un spectacol pe cinste, deci ar fi bine sa nu ratati acest eveniment foarte special.

Planeta Saturn: UIMITOR Fenomen care are Loc Extrem de RAR

Planeta Saturn va fi vizibila pe cer in ceea ce astronomii numesc o “conjunctie”, iar asta pentru felul in care va fi vizibil totul va fi cu atat mai special pentru intreaga omenire. Conjunctia se intampla atunci cand una, sau mai multe, planete apar pe cer in apropiere, impreuna cu luna, dar planeta Saturn apare asa de ceva vreme impreuna cu Jupiter, Luna, Marte si Venus pe cerul instelat, astfel ca nu vorbim despre ceva nou decat in pozitionare.

“Conjuncțiile sunt atunci când obțineți câteva planete, sau o planetă și luna, într-o apropiere relativ aparentă. Deci, când te uiți pe cer, nu sunt foarte departe. Din punct de vedere fizic sunt încă la sute de milioane de kilometri distanță. Dar din perspectiva noastră de aici, pe suprafața Pământului, ele privesc îndeaproape pe cerul nopții.”

Planeta Saturn se apropie pe cer de Luna in diverse perioade din an, insa foarte rar se intampla ca ea sa se apropie de satelitul Pamantului impreuna cu o alta planeta intr-un asemenea mod. Mai mult decat atat, si mai rar e sa se intample totul cand vorbim si despre o semiluna, astfel ca aceasta situatie este una dintre cele pe care le intalnim mult mai rar decat ar trebui, dar care ne arata foarte clar cat de multe lucruri din univers inca nu cunoastem.

b va fi vizibila impreuna cu Jupiter si Luna, asa cum v-am spus si mai sus, in noaptea de 12 mai, asa ca va trebui sa fiti foarte atenti atunci la ceea ce se intampla pe cer.