WhatsApp: Directorul FBI si Anuntul care a UIMIT Toata Lumea

WhatsApp este trasa intr-o controversa neobisnuita in care directorul FBI este implicat deasemenea, iata ce a fost dezvaluit in legatura cu relatia lor.

whatsapp fbi

WhatsApp este trasa intr-o noua controversa majora din cauza directorului FBI, Christopher Wray, care se pare ca nu e chiar atat de ferm in convingerile pe care le are, sau cel putin asta da de inteles cu afirmatiile sale. Pentru cei care nu stiau, actualul director al FBI a fost unul dintre avocatii care a lucrat pentru compania WhatsApp in urma cu doar cativa ani de zile, iar atunci avea o atitudine complet diferita cu privire la felul in care ar trebui sa existe platforma.

WhatsApp era aparata atunci de catre actualul director FBI, care sustinea ca platforma n-ar trebui sa aiba introduse “portite de acces” pentru ca autoritatile sa poata intercepta date, dar si ca toate comunicatiile ei trebuie criptate. Pozitia avuta in 2015 de catre actualul director FBI in favoarea celor de la WhatsApp a fost facuta publica abia acum ca proba in cadrul unui proces care nu are legatura cu platforma de mesagerie, dar dezvaluirea in sine e importanta.

WhatsApp: Directorul FBI si Anuntul care a UIMIT Toata Lumea

WhatsApp si Facebook au fost aspru criticate de catre actualul director FBI, Christopher Wray, dupa ce a fost numit in functie, iar asta in principal din cauza planului companiilor de a isi uni platformele. Separat de unire, ar urma sa aiba loc si o securizare suplimentara a comunicatiilor, astfel ca WhatsApp ar trebui sa devina imposibil de spart, iar pentru FBI asta nu e bine pentru ca nu vor putea fi interceptate comunicatiile infractorilor, si de aici vin criticile.

“Christopher Wray, directorul FBI, care a fost unul dintre cei mai ferici critici de criptare sub administrația Trump, a lucrat anterior ca avocat pentru WhatsApp, unde a apărat practica. Wray a lucrat pentru WhatsApp în 2015, în timp ce era avocat pentru firma de avocatură din Washington, King & Spalding. Wray a apărat puternic nevoia de criptare end-to-end în reprezentarea sa anterioară a WhatsApp, aplicația populară de mesagerie deținută de Facebook.”

WhatsApp este trasa in aceasta controversa pentru ca asa ni se arata iar cum isi pot schimba unii oameni convingerile in functie de ceea ce fac in viata, de la avocat la director FBi fiind cale lunga. Aceasta nu e prima oara cand vedem oameni din administratia prezidentiala a SUA schimbandu-si convingerile, dar e una dintre cele mai neobisnuite schimbari de pozitie vis-a-vis de o politica atat de importanta cum este criptarea conversatiilor, iar WhatsApp va face asta in continuare.

WhatsApp va fi interconectata cu Facebook, Instagram, Facebook Messenger pentru a se permite comunicarea facila intre platforme fara a fi nevoie ca utilizatorii sa aiba conturi in toate platformele.