WhatsApp: Razboiul foarte IMPORTANT Dus pentru TOTI Oamenii

WhatsApp duce un razboi foarte dur si foarte important pentru toti oamenii care-i folosesc platforma de mesagerie, iata ce se intampla cu aplicatia.

WhatsApp razboi

WhatsApp este de ceva vreme implicata intr-un foarte important razboi pe care il duce pentru binele utilizatorilor din intreaga lume, si e ceva pentru care ar trebui sa fie apreciata dupa ani si ani de critici. Mai exact, cei de la WhatsApp sunt prinsi intr-un razboi dur in SUA pentru a proteja nivelul de securitate pe care-l mai ofera pentru telefoanele din intreaga lume in ceea ce priveste criptarea conversatiilor, fie ca sunt text, sau prin apeluri voce si video.

WhatsApp se lupta in instanta pentru a-si proteja dreptul de a continua sa cripteze toate conversatiile utilizatorilor sai din lumea intreaga, si o face cu guvernul SUA, si FBI, care cer de mult timp decriptarea lor. Autoritatile vor sa aiba acces la toate comunicatiile oamenilor care folosesc platforma WhatsApp pentru comunicare, insa desigur ca acest lucru nu este pe placul companiei, care se lupta acum in instanta pentru a nu fi obligata sa faca acest lucru.

WhatsApp: Razboiul foarte IMPORTANT Dus pentru TOTI Oamenii

WhatsApp spune ca nu vrea sa aiba “portite de acces” in sistemele de criptare pentru conversatii, de orice fel, iar asta pentru ca s-ar compromite in totalitate intregul sau sistem de securitate. Asta desigur ca e dorinta companiei WhatsApp pentru a oferi siguranta pentru conversatiile oamenilor, insa de aici si pana la a reusi sa faca acest lucru e cale foarte lunga pentru ca guvernul SUA poate impune acest lucru prin lege daca nu va fi impus in instanta.

“Majoritatea conținutului Facebook nu este de fapt criptat end-to-end, dar deține WhatsApp care este și este de mai mulți ani. WhatsApp a popularizat acest nivel de securitate, iar acum poartă mai multe mesaje criptate end-to-end decât oricine altcineva. Platforma a confirmat săptămâna aceasta că va continua să lupte împotriva încercărilor guvernului de a-și schimba securitatea în instanțe, asigurându-se că securitatea utilizatorilor este protejată.”

WhatsApp lupta cat poate, dar e greu de spus daca intr-un final va putea adopta si pozitia pe care a avut-o Apple, care nu a respectat o hotarare judecatoreasca din SUA intr-un proces cu FBI. Pana acum nici WhatsApp, si nici Facebook, nu au mers atat de departe, dar e posibil sa faca asta daca suficient de multe companii mari vor refuza sa isi compromita securitatea pentru produse doar pentru ca autoritatile sa poata avea acces la datele oamenilor.

WhatsApp duce razboiul acesta de ani de zile, insa abia recent el s-a mutat in instantele din SUA si e posibil ca prin ele autoritatile americane sa obtina fix ceea ce isi doresc de foarte mult timp.