Huawei: ATACUL fara PRECEDENT Impotriva Google si Samsung

Huawei a lansat un atac fara precedent impotriva Google si Samsung, compania chinezeasca luand pe toata lumea prin surprindere cu decizia neobisnuita.

Huawei atacuri

Huawei a lansat un atac fara precedent impotriva companiilor Google si Samsung, chinezii fiind foarte hotarati sa-i depaseasca pe coreeni, dar disputa cu americanii e una complet neasteptata acum. Cei de la Huawei spun ca vor folosi AppGallery pentru a-si depasi concurenta in lumea telefoanelor mobile, dar au “pus tunurile” pe Samsung si Google, iar asta in conditiile in care cu ambele a colaborat foarte strans, de la prima dintre ele cumparand acum si ecrane pentru telefoane.

Huawei ataca Google spunand ca Google Play Store nu este un magazin de aplicatii sigur, si ca vrea sa isi faca propriul magazin de aplicatii, AppGallery, mult mai sigur pentru clientii care-i cumpara telefoanele. Una dintre masurile pe care Huawei vre asa le ia este obligarea dezvoltatorilor sa-si declare numele real inainte de a publica aplicatii in magazin, insa cum majoritatea problemelor vin din China, de la companii reale, asta nu va conta deloc in final.

Huawei: ATACUL fara PRECEDENT Impotriva Google si Samsung

Huawei spune deasemenea ca va verifica si mult mai atent aplicatiile pe care dezvoltatorii le vor publica in magazinul sau, dar daca Google nu poate detecta tot timpul malware-ul, e greu de crezut ca o vor face chinezii. Huawei spune si ca nu va trimite date privind utilizarea AppGallery catre servere din China, adica exact ce-a facut cu alte aplicatii, si ceva ce probabil ca mai face, insa increderea in aceasta companie nu mai este de mult la un nivel ridicat.

“Huawei consideră că cheia pentru depășirea Samsung este de a face AppGallery mai sigur și mai bun pentru consumatori decât Magazinul Google Play. Huawei lovește Google unde este cel mai vulnerabil, făcând AppGallery să fie extrem de sigur. Planifică să facă acest lucru verificând că toți dezvoltatorii sunt exact cine spun ei. Numele reale vor fi solicitate, iar Huawei le va verifica.”

Huawei incepe sa atace Google dupa ce americanii au spus ca oamenii nu ar trebui sa instaleze in telefoanele chinezilor versiuni piratate ale Google Mobile Services si Google Play Store, o lovitura serioasa pentru chinezi. Acum Huawei vine cu un atac similar, dar fara rost pentru ca pana la urma oamenii au nevoie de Google Play Store, nu de un magazin unde nu au aplicatii precum cele Facebook, WhatsApp, Google Maps, si altele foarte importante.

Huawei inca mai spera ca Donald Trump sa ridice sanctiunile impuse impotriva sa, in ciuda acestor atacuri, insa sansele raman in continuare destul de reduse, din pacate pentru ea.