Politia Romana: avertizare privind publicarea de informatii personale

0

Politia Romana informatii personale

Politia Romana vine astazi cu o avertizare foarte importanta pentru toti cei care sunt activi pe internet, si le cere tuturor romanilor sa nu publice informatii cu caracter personal pe internet, indiferent unde e vorba, pentru ca ele pot ajunge in mana unor persoane rau intentionate.

Politia Romana vine cu aceasta recomandare din nou, si mai jos aveti explicatiile complete, ea facand-o in diverse randuri in trecut, insa din pacate nu toata lumea a inteles ca trebuie sa fie foarte atenta unde isi publica informatiile personale.

“Socializarea online și postarea de informații cu caracter personal pe diferite platforme atrag după sine și riscul de a permite accesul la informații private unor persoane rău intenționate.

Riscurile asociate comunicării virtuale cu persoane total necunoscute, împrietenirea cu acestea, oferirea de fotografii nud sau cu conținut sexual explicit unor anonimi camuflați în spatele unui profil atractiv pot duce la: pornografie infantilă, trafic de persoane, șantaj online, hărțuire sau cyberbullying.

Astfel, recomandăm părinților să fie atenți la activitatea copilului lor din mediul online, pentru a reduce riscurile:

Vorbiți cu copiii dumneavoastră despre siguranța online – ajutați-i să învețe să facă alegeri bune și să rămână în alertă, explicați-le că regulile există pentru a-i ajuta să rămână în siguranță.

Încurajați utilizarea dispozitivelor în zonele comune ale casei – construiți un mediul deschis de încredere.

Limitați setările de confidențialitate ale jocurilor și aplicațiilor pentru a controla cine poate aborda copilul

Restricționați utilizarea webcam-ului – cu excepția cazului în care este utilizat pentru învățarea online sau sub supravegherea unui adult.

Instruiți-vă copilul să folosească parole puternice și să le păstreze private.”

Socializarea online și postarea de informații cu caracter personal pe diferite platforme atrag după sine și riscul de a…

Publicată de Politia Romana pe Marţi, 5 mai 2020