Android: Ce a facut Google foarte IMPORTANT pentru Telefoane

Android are o schimbare foarte importanta anuntata de catre compania Google, iata de ce trebuie sa stie de ea toti utilizatorii cu telefoane chiar acum.

Android protectie

Android este in centrul atentiei astazi din cauza unei modificari extrem de importante care a fost facuta de catre companai Google pentru utilizatorii din intreaga lume, si vorbim despre ceva ce-ar trebui toata lumea sa stie. Mai exact, cei de la Google au anuntat zilele trecute ca au rezolvat o serie de probleme foarte serioase ale sistemului de operare Android, oarte multe vulnerabilitati extrem de serioase fiind printre cele rezolvate de catre americani.

Android are printre toate aceste vulnerabilitati una extrem de serioasa care le permitea hackerilor sa preia control total asupra telefoanelor utilizatorilor, ceva ce desigur ca nimeni nu si-ar fi dorit vreodata. Google spune ca in final posibilitatea de exploatare a acestei vulnerabilitati depinde foarte mult de privilegiile pe care le are o aplicatie pentru sistemul de operare Android, deci nu chiar orice fel de aplicatie din Google Play Store poate exploata telefoanele.

Android: Ce a facut Google foarte IMPORTANT pentru Telefoane

Android poate fi totusi exploatat de aceasta vulnerabilitate, in versiunile care nu au lansata actualizarea de securitate dinn mai doar daca aplicatiile in care este inclus codul malitios au si privilegii de sistem suficient de mari. Daca acele aplicatii nu au privilegii de administrator, atunci exploatarea nu este chiar atat de posibila, cel putin pana cand utilizatorul ii acorda privilegiile de care are nevoie pentru a face exploatarea sistemului de operare, si a il controla.

“Cea mai severă dintre aceste probleme este o vulnerabilitate critică a securității în componenta Sistem care ar putea permite unui atacator de la distanță folosind o transmisie special concepută să execute cod arbitrar în contextul unui proces privilegiat. Evaluarea severității se bazează pe efectul pe care exploatarea vulnerabilității ar avea-o posibil pe un dispozitiv afectat, presupunând că atenuarea platformei și a serviciilor este oprită în scop de dezvoltare sau dacă este ocolită cu succes.”

Android poate fi exploatat prin aceasta vulnerabilitate de catre hackeri care se folosesc de atacuri phishing prin email, website-uri, sau chiar MMS, totul avand la baza proesarea de fisiere multimedia in telefoane. Aici a stat marea problema care a fost rezolvata de catre Google pentru toate telefoanele deja, iar patch-ul de securitate pentru luna mai tine toate telefoanele in siguranta, dar asta desigur doar daca este instalat in dispozitive de catre utilizatori.

Android are distribuit deja acest patch in telefoanele lansate de catre cei de la Google, insa in telefoanele de la producatori terti deocamdata el nu este oferit de catre diversele companii.