UBER: Concedieri de MII de Angajati Anuntate de Companie Azi

uber da afara

UBER a anutat astazi ceea ce era prevestit inca de acum vreo saptamana de zile, mai exact concediaza cateva mii de persoane din divers zone de pe glob, un total de 14% din numarul actual de angajati. Vorbim despre 3700 de angajati ai celor de la UBER care vor fi concediati de catre companie, ea spunand ca din cauza situatiei economice create de pandemia de Coronavirus se vede obligata sa renunte la o parte dintre angajatii sai.

UBER a facut dezvaluirea intr-o declaratie depusa la autoritatile americane, iar numarul de angajati ales de catre companie pentru concediere n-a fost ales in mod aleator, banii economisiti urmand a ajuta compania sa treaca bine anul 2020. Decizia vine dupa ce acum mai bine de o luna de zile CEO-ul celor de la UBER declarase ca exista multe miliarde de dolari care pot fi folositi pentru a tine compania in functiune pana cel putin la finalul anului 2020.

UBER: Concedieri de MII de Angajati Anuntate de Companie Azi

UBER mentioneaza in declaratia depusa la autoritatile americane faptul ca numarul de curse a scazut semnificativ din cauza pandemiei de Coronavirus in ultimele saptamani, iar incasarile au scazut impreuna cu ele. Stiam deja de ceva vreme ca numarul de curse inregistrate de catre UBER este intr-o foarte mare scadere, ceea ce era de asteptat din moment ce au fost impuse foarte multe restrictii de deplasare pentru cetatenii din multe tari.

„Cu oamenii care efectuează mai puține călătorii, realitatea nefericită este că nu există suficientă muncă pentru mulți dintre angajații noștri de asistență pentru clienți. Deoarece nu știm cât va dura o recuperare, facem măsuri pentru a ne alinia costurile în funcție de dimensiunea activității noastre de astăzi. Aceasta a fost o decizie grea, dar este cea potrivită pentru a proteja sănătatea companiei pe termen lung și pentru a ne asigura că vom ieși din această criză mai puternic.”

UBER nu a detaliat deocamdata cati angajati si din care tari vor fi concediati, insa nu va fi vorba despre soferi pentru ca acestia lucreaza ca parteneri cu compania americana acum. Asta inseamna ca doar angajati esentiali ai celor de la UBER isi vor pierde locurile de munca in perioada urmatoare, compania incercand sa se reorganizeze pentru a isi administra mult mai eficient costurile in aceasta perioada complicata prin care trece acum.

UBER nu a anuntat alte masuri din cauza pandemiei de Coronavirus, dar este de asteptat sa vedem in perioada urmatoare si alte decizii luate de catre companie pentru a se proteja.