Planeta Venus: Noua Imagine UIMITOARE Facuta de catre NASA

Planeta VEnus are o noua imagine uimitoare facuta si publicata de catre cei de la NASA, iata ce au reusit sa surprinda pe suprafata corpului cosmic.

Planeta Venus vulcan

Planeta Venus este a doua cea mai apropiata de soare in momentul de fata, iar desi ea este mai aproape de noi decat Marte, pana acum n-a avut parte de explorari detaliate, si nici nu prea exista interes pentru a trimite oameni acolo. O nava spatiala a celor de la NASA a ajuns totusi pe planeta Venus la un moment dat, iar ea a reusit sa surprinda imaginea de mai jos, ea fiind o reproducere 3D a datelor inregistrate de catre radarele pe care aceasta le avea montate.

Planeta Venus are prezentata in imagine suprafata sa si un vulcan inalt de 3 kilometri care are denumirea Gula Mons, in centru fiind un crater care are diametrul de 48 de kilometri. Imaginea in sine este una impresionanta, iar ea ne arata inca o data cat de multe nu am vazut de pe planeta Venus, care nu e mai departe decat Marte, dar totusi are mai putine imagini cu suprafata sa inregistrate pana in momentul de fata de catre NASA, sau alta agentie spatiala.

Planeta Venus: Noua Imagine UIMITOARE Facuta de catre NASA

Planeta Venus vulcan vulcan gula mons
Imagine de pe suprafata planetei Venus realizata de catre NASA.

Planeta Venus este atat de aproape de soare incat explorarea pe suprafata este foarte dificila, dar nu si cea din orbita, NASA avand nave trimise chiar mai aproape de stea. Imaginea nu ne arata extrem de multe de pe planeta Venus, dar ne arata destul de clar ca suprafata de acolo nu difera foarte mult de cea pe care am vazut-o pentru alte planete din sistemul solar, insa problema sta totusi in faptul ca vorbim despre temperaturi si radiatii mult mai mari.

Planeta Venus este atat de aproape de soare incat este lovita in mod constant de vanturile solare, de radiatii, iar asta face foarte dificila explorarea sa, sau mentinerea unor echipamente pentru transmitere constanta de date. In ciuda acestui lucru, NASA a reusit totusi sa adune suficiente cu radarul de pe nava sa spatiala, iar asa lumea poate vedea ce se ascunde pe planeta Venus si cum arata o planeta atat de indepartata.

Planeta Venus va avea in urmatorii ani un vizitator nou in postura navei spatiale BepiColombo trimisa de catre JAXA si ESA pentru a explora Mercur, iar in drumul sau pana acolo va trece si pe langa Venus.