Samsung GALAXY Note 20: Tehnologia SPECIALA pentru Telefon

Samsung GALAXY Note 20 are anuntata o tehnologie speciala care este pregatita de catre Samsung pentru a fi implementata incepand cu aceasta vara.

Samsung GALAXY Note 20 ltpo

Samsung GALAXY Note 20 urmeaza sa fie lansat cu o tehnologie speciala pe care cei de la Samsung o pregatesc pentru integrare inclusiv in alte viitoare modele de telefoane din serie. Mai exact, vorbim despre tehnologia LTPO pentru ecranele telefoanelor din seria Samsung GALAXY Note 20, ea fiind dezvaluita intr-un leak care a aparut ieri pe internet, aceasta avand menirea de a reduce consumul de energie fara a afecta si experienta de care au parte efectiv utilizatorii.

Tehnologia LTPO este folosita in Apple Watch de ceva vreme, si si-a dovedit eficienta in timp, astfel ca acum e timpul ca ea sa ajunga si in telefoanele celor de la Samsung, care vin totusi cu un bonus separat. Samsung GALAXY Note 20 va avea un ecran cu rata de refresh de 120 Hz, tehnologia LTPO fiind combinata cu una care permite modificarea dinamica a acesteia in timpul folosirii pentru ca energia consumata sa fie redusa in momentele in care se poate face acest lucru.

Samsung GALAXY Note 20 va avea un ecran LTPO

Samsung GALAXY Note 20 va avea deci parte de un upgrade serios in comparatie cu modelele de anul trecut, dar si cu telefoanele din seria GALAXY S20, ceea ce e o veste buna. Pentru acelea nu este folosita tehnologia LTPO, deci Samsung incearca sa le ofere clientilor sai doar ceea ce este mai bine pe partea de tehnologie pentru urmatoarea serie de telefoane mobile, si asta ar putea sa o puna inclusiv deasupra concurentei.

Desigur ca ar fi nevoie si ca aceasta rata de refresh sa functioneze la rezolutia maxima a telefonului, ceea ce e posibil, din moment ce aceasta va fi de 2345 x 1084, adica usor peste cea Full HD. In seria GALAXY S20, rata de refresh de 120 Hz este limitata la rezolutia Full HD, insa in Samsung GALAXY Note 20 ar trebui sa fie oferita la rezolutia maxima, iar cu o rata de refresh variabila, utilizarea sa ar trebui sa aiba un impact mic asupra bateriei.

Samsung GALAXY Note 20 va fi lansat in vara, sau in toamna, poate in august, poate in septembrie, in functie si de data de lansare pentru versiunea 11 a sistemului de operare Android.