Facebook: Inteligenta artificiala lupta impotriva dezinformarii

0

Facebook Inteligenta artificiala dezinformare

Facebook foloseste inteligenta artificiala pentru lupta impotriva dezinformarii, compania americana oferind si cateva informatii foarte utile cu privire la modul in care sistemele sale automate fac totul acum.

Facebook a antrenat sistemul de inteligenta artficiala pentru a face diferenta dintre informatiile reale si cele false care au dezinformeaza, astfel incat sa se poata face o diferentiere mai clara intre tipurile de date.

“Ne-am construit și acum împărtășim un set de date conceput special pentru a ajuta cercetătorii AI să dezvolte noi sisteme pentru a identifica discursul de ură multimodală. Acest conținut combină diferite modalități, cum ar fi text și imagini, ceea ce face dificilă înțelegerea mașinilor.

Setul de date privind mem-urile care instita la ura conține 10.000+ exemple multimodale noi create de Facebook AI. Am licențiat imagini de la Getty Images pentru ca cercetătorii să poată utiliza setul de date pentru a-și susține activitatea. De asemenea, lansăm codul pentru modelele instruite de bază.

De asemenea, lansăm Hateful Memes Challenge, o primă competiție online de acest gen, găzduită de DrivenData  cu un fond de premii total de 100.000 USD. Provocarea a fost acceptată ca parte a pistei de concurență NeurIPS 2020.”