Netflix: Masura IMPORTANTA Luata pentru Abonatii Europeni

Netflix a luat o masura foarte importanta pentru abonatii sai din Europa, compania americana facand o schimbare pe care multi o asteptau de ceva vreme.

Netflix relaxare

Netflix a inceput sa aplice, in secret, o masura foarte importanta pentru abonati sai din Europa, una despre care v-am vorbit zilele trecute, si una care va aduce bucurie pentru multa lume. Mai exact, cei de la Netflix au luat decizia de a elimina restrictiile pentru calitatea streaming-ului in cel putin unele tari europene, ele fiind impuse la inceputul pandemiei de Coronavirus pentru a reduce congestionare reatelelor folosite de toata Europa.

Netflix pre sa fi inceput cel putin cu Germania cand vine vorba despre modificarea aceasta pentru calitatea streaming-ului pentru filme si seriale, de acolo venind primele confirmari. Streaming-ul video la rezolutie 4K pare sa fi revenit la bitrate-urile atinse inainte ca restrictia sa fie impusa, semn ca si Netflix incepe sa relaxeze restrictiile, la fel ca restul statelor europene unde oamenii au inceput sa se mai miste in aceasta perioada de jumatate de mai.

Netflix: Masura IMPORTANTA Luata pentru Abonatii Europeni

Netflix a luat aceasta decizie, cel mai probabil, pentru ca lumea nu mai face la fel de mult streaming in platforma sa, iar daca nu mai exista atat de multi care se uita la continut, nu se congestioneaza nici retelele de internet. Aceasta evolutie a lucrurilor este una normala, asteptata pentru platforma Netflix, iar asta pentru ca acele restrictii nu puteau ramane la nesfarsit, din moment ce oamenii veau sa iasa din case si sa petreaca mai mult timp in aer liber.

“Din fericire, cel puțin Netflix pare să fi început să inverseze limitările de lățime de bandă în flux. Am auzit de la mai multe contacte din Germania că acum văd viteze de streaming pentru conținut Netflix 4K care lovește de rutină pe 15,25Mbps – aceeași rată maximă pe care o atingeau înainte de impunerea limitelor Coronavirus. Anterior, procesul de accelerare al Netflix a văzut aceste fluxuri limitate la 7,62 Mbps – viteza minimă necesară pentru a oferi un flux 4K (cu aspect comprimat).”

Netflix nu a facut aceeasi modificare si in Marea Britanie, de exemplu, nici in Romania inca, dar mai mult ca sigur o vom vedea aplicata foarte curand pentru toate tarile din Europa de catre companie. Este de asteptat ca lucrurile sa revina la normal si in ceea ce priveste evolutia Netflix in alte zone din Europa pentru ca exista multi oameni care platesc pentru continut la o anumita calitate, si vor sa il primeasca la acea calitate cat timp se uita la filme si seriale.

Netflix a anuntat prin aprilie ca va lucra cu furnizorii de servicii de internet pentru a readuce lucrurile la normal si a elimina aceasta limita, dar pana in momentul de fata s-au realizat puntine din acest punct de vedere.