Android: ATENTIONAREA pentru Milioane de Telefoane Mobile

Android este in centrul unei atentionari emise pentru milioane de utilizatori de telefoane mobile, iata ce trebuie sa stii chiar acum in legatura cu ea.

Android expunere

Android este in centrul unei atentionari importante venite pentru milioane de utilizatori de telefoane mobile, si e bine ca multa lume sa stie ce se intampla in momentul de fata in dispozitivele lor. Mai exact, se pare ca mii de aplicatii pentru sistemul de operare Android au o problema de configurare care lasa “descoperite” datele oamenilor fara ca acestia sa stie ce se intampla, si fara ca Google sa poata face ceva pentru a-i auta pe utilizatorii sai in vreun fel.

Android are dezvoltate foarte multe aplicatii care folosesc o platforma numita Firebase, ea fiind utilizata pentru a aduna date despre felul in care sunt folosite respectivele aplicatii. Problema este ca dezvoltatorii care integreaza API-urile platformei Firebase nu o fac in mod corect, iar asta le permite celor care stiu cum sa caute, sa gaseasca datele utilizatorilor din mii de aplicatii pentru sistemul de operare Android, totul fara ca utilizatorii sa stie realitatea.

Android: ATENTIONAREA pentru Milioane de Telefoane Mobile

Android nu poate limita ceea ce dezvaluie aceste aplicatii pentru ca dezvoltatorii sunt cei care au controlul, dar ei nu le configureaza in mod corect, ar utilizatorii sunt cei care au de suferit. Printre datele expuse de catre aplicatiile Android fara ca utilizatorul sa stie se numara adresele de email, nume de utilizator si parole, numere de telefon, numele lor complete, mesajele, datele despre geolocalizare, si IP-urile cu care folosesc internetul.

Android are implementate de catre Google multe sisteme de securitate menite sa ofere protectie pentru multe situatii in care hackerii incearca sa profite pentru a fura datele utilizatorilor. Pentru asta nu exista nimic deoarece e imposibil de blocat sistemele de acest gen, iar nu Google ar trebui sa protejeze utilizatorii Android in aceasta situatie, ci dezvoltatorii care lanseaza aplicatii in Google Play Store, si care trebuie sa fie configurate corect de catre ei.

Android este un sistem de operare complex, Google rezolvandu-i lunar problemele, dar uneori e nevoie si ca dezvoltatorii sa faca acelasi lucru pentru a-si tine utilizatorii in siguranta.