Planeta Mercur: Fenomenul SPECIAL Vizibil din TOATA Lumea

Planeta Mercur va trece printr-un fenomen special care va fi vizibil pentru o foarte scurta perioada de timp, iata cum va fi vazuta langa Venus.

Planeta Mercur conjunctie

Planeta Mercur este, impreuna cu Venus, prinsa intr-un fenomen special care are loc in mai in univers, si vorbim despre ceva ce nu se intampla chiar atat de des in fiecare an. Vorbim despre faptul ca planeta Mercur si Venus vor fi vizibile foarte apropiate una de cealalta pe cerul instelat in cursul saptamanii viitoare, aseara ele fiind prinse intr-un prim “dans” care ni le-a aratat foarte apropiate una de cealalta, asa cum nu le-am mai vazut pana acum in 2020.

Planeta Mercur va aparea sub Venus joia viitoare, iar vineri noapte va fi deasupra planetei care se afla in “imediata” sa vecinatate, si totul inainte ca a doua sa “dispara dupa soare in cursul orbitei sale obisnuite. Venus a stralucit foarte puternic pe cer timp de mai bine de o luna in timp ce se apropia de soare, insa planeta Mercur vine acum in apropierea sa in acest “dans” care are loc doar o singura data in an, cand planetele orbiteaza soarele in mod obisnuit.

Planeta Mercur: Fenomenul SPECIAL Vizibil din TOATA Lumea

Planeta Mercur nu este la fel de luminoasa precum Venus, insa in ciuda acestui lucru, ar trebui sa fie vizibila inclusiv cu ochiul liber de catre astronomi, asa cum a doua este de ceva vreme. Fenomenul acesta special este unul pe care orice astronomi il pot urmari, chiar si cu un telescop obisnuit, iar asta pentru ca planeta Mercur va fi mai usor de observat langa Venus pe cer in aceasta perioada din an, dar pana in 2021 fenomenul nu se repeta.

Planeta Mercur va fi vizibila langa Venus usor deasupra orizontului, in planul drept, in cursul zilelor in care va in conjuctie cu ea, astfel ca acolo trebuie sa va indreptati telescopul pentru a le vedea. Planeta Mercur urmeaza deasemenea sa fie explorata in urmatorii ani de catre o nava spatiala trimisa de catre japonezii de la JAXA pentru a aduna ma multe informatii in legatura cu ceea ce se intampla acolo, si desigur ca ea va trece pe langa Venus.

Planeta Mercur va ramane vizibila in continuare pe cer in cursul anului 2020, insa nu va mai fi aproape de Venus, si nu va mai fi la fel de iluminata precum este in momentul de fata.