Huawei: Decizia IMPORTANTA dupa Noua Interdictie a lui Trump

Huawei are parte de o decizie foarte importanta in urma interdictiilor impuse de catre Donald Trump, iata ce s-a intamplat, si cat de mult conteaza.

0

Huawei ajutata

Huawei a fost saptamana trecuta tinta unei decizii extrem de dure luate de catre SUA la ordinul lui Donald Trump, acesta cerand ca vanzarile de semiconductori sa fie interzise catre chinezi in anumite conditii. Daca aceste componente sunt produse cu tehnologii, sau hardware, american, atunci ele trebuie sa fie interzise pentru achizitie companiei Huawei, lucru care o lasa fara capacitatea de a isi cumpara componete pentru telefoane, calculatoare, si nu numai.

Huawei are in aceasta situatie parte si de o veste foarte buna, iar ea vine de la China, guvernul de la Beijing luand decizia de a investi 2 miliarde de dolari intr-o companie locala pentru a ajuta Huawei. Guvernul chinez a decis, conform CN, sa investeasca 2.2 miliarde de dolari in SMIC, o companie locala care a fost aleasa si de catre Huawei pentru a inlocui TSMC, in ceea ce priveste producerea de semiconductiori pentru telefoanele sale, ea avand totusi tehnologii net inferioare celor ale taiwanezilor.

Huawei: Decizia IMPORTANTA dupa Noua Interdictie a lui Trump

Huawei nu poate cumpara prea multe componente de la SMIC in momentul de fata deoarece capacitatea de productie a companiei este redusa, insa aceasta investitie, plus o alta runda de investitii, ar urma sa o ajute serios. SMIC ar putea strage pana la 5.2 miliarde de dolari in aceasta perioada pentru a-si extinde capacitatea de productie special pentru Huawei, insa problema cea mai mare sta in tehnologiile sale, care sunt net inferioare celor oferite de TSMC.

Huawei incearca sa ajute SMIC sa ajunga din urma TSMC din acest punct de vedere, insa e greu de spus in ce masura va si reusi sa ii imbunatateasca proesele de fabricatie de la 14nm la 5nm, cat ofera acum taiwanezii. Totusi, in ciuda acestui lucru, Huawei are totusi o solutie de rezerva in fata loviturii foarte mari pe care SUA i-o da in aceasta luna, capacitatea sa de a isi fabrica anumite produse fiind foarte serios afectata, ceea ce desigur ca nu e bine pentru nimeni.

Huawei incearca sa lupte serios cu SUA in tot acest context, dar ramane de vazut ce anume se va intampla in perioada urmatoare, si cum va reusi sa faca fata tuturor acestor provocari.