Telefoanele Huawei: Salvarea Gandita pentru un An DECISIV

Telefoanele Huawei beneficiaza de pe urma unei decizii extrem de bune luate de catre Huawei cu mult timp in urma, iata care este salvarea pentru ele.

Telefoanele Huawei salvare

Telefoanele Huawei au primit saptamana trecuta o lovitura dura din partea lui Donald Trump, presedintele american ordonand impunerea unei modificari de legislatie care blocheaza capacitatea Huawei de a cumpara chip-uri pentru telefoane. Decizia era una care a fost anuntata inca de saptamana trecuta, deci nu e ceva 100% nou, dar chiar si asa, ea lasa telefoanele Huawei fara mai multe componente esentiale pentru functionarea lor normala.

Telefoanele Huawei ar urma sa mai poata fi produse timp de un an de zile de catre Huawei in baza unor rezerve pe care compania le-ar fi adunat deja de la producatorii sai de componente. Aici nu includem si noul procesor Kirin 1020, care trebuia sa intre in productie in toamna, dar e greu de spus unde anume il va mai putea face pentru telefoanele Huawei, iar asta deoarece partenerul sau chinez, SMIC, nu are capacitatea de a produce un chip atat de avansat acum.

Telefoanele Huawei: Salvarea Gandita pentru un An DECISIV

Telefoanele Huawei au pregatit un stoc de componente pentru un an de zile dupa ce in urma cu 6 luni cei de la Huawei si-au anuntat partenerii ca au nevoie de mai multe componente pentru viitoare telefoane. Ei se pregateau pentru interdictia impusa acum de catre SUA, ea lovind foarte dur in productia de telefoanele Huawei, iar separat de noul chip cu procesor, se pare ca exista stocuri de alte componente de care compania sa se poata folosi pentru a-si produce telefoanele.

“Huawei Technologies a declarat furnizorilor mondiali în urmă cu șase luni că dorește să construiască un an de componente cruciale pentru a se pregăti pentru incertitudinile războiului comercial, chiar dacă s-a mutat către securizarea noilor surse și pentru a deveni mai încrezător în sine.”

Telefoanele Huawei ar putea avea totusi o pauza in productie din cauza sanctiunilor care au fost impuse din SUA, insa e greu de spus deocamdata cam cat de eficienta este solutia aleasa de catre americani. Ei vor ca telefoanele Huawei sa nu mai fie fabricate deloc cu componente facute folosind software si hardware american, dar Huawei va incerca mai mult ca sigur sa gaseasca o solutie si pentru aceasta problema pentru a-si putea fabrica telefoanele in liniste.

Telefoanele Huawei ar putea fi produse fara probleme timp de un an de zile cu componente vechi, insa aici vorbim doar despre cele de clasa medie, sau ieftine, pentru ca in cazul modelelor premium situatia e complicata.