Planeta Saturn: Anunt Impresionant care a ULUIT Toata Lumea

Planeta Saturn este in centrul unui anunt impresionant care a uluit pe toata lumea, iata ce a fost descoperit acolo recent de catre cercetatori.

Planeta Saturn gravitational

Planeta Saturn este intens observata de catre cercetatorii din intreaga lume, iar recent acestia u facut un anunt impresionant care a uluit foarte multa lume tocmai prin importanta pe care o are. Cercetatorii stiau de foarte multa vreme faptul ca in atmosfera de pe planeta Saturn exista nori hexagonali in preajma polilor, insa n-au avut vreo explicatie clara pentru modul in care se formeaza acestia, sau ceea ce se mai ascunde prin ei, sau imprejurul lor.

Planeta Saturn are in acest nori hexagonali ceva foarte important, mai exact ceata, o ceata care in mod normal n-ar trebui sa se gaseasca acolo, insa iata ca lucrurile nu stau chiar asa precum ne imaginam. Acei nori hexagonali care exista pe planeta Saturn au multiple straturi de ceata care plutesc in directii verticale, ceva care i-a surprins in totalitate pe cercetatori, iar asta pentru ca pana acum n-au mai descoperit ceva similar, astfel ca isi pun multe semne de intrebare.

Planeta Saturn: Anunt Impresionant care a ULUIT Toata Lumea

Planeta Saturn gravitational unde
Compozitia norilor hexagonali de pe planeta Saturn, imagine facuta de NASA.

Planeta Saturn are in acest nori hexagonali mai multe straturi de ceata, care formeaza ceea ce pare a fi un fel de sandwitch, nu mai putin de 7 straturi fiind descoperite de analizele cercetatorilor. Se pare ca aceste straturi de ceata urca pana la altitudini de aproximativ 300 de kilometri in atmosfera de pe planeta Saturn, intinderea straturilor pe verticala fiind de 6 – 18 kilometri, deci vorbim despre o zona vasta din atmosfera acoperita de ceata.

Planeta Saturn ar avea aceste straturi de ceata formate din cauza undelor gravitationale pe care le genereaza, acesta generand oscilatii in densitatea si temperatura atmosferica. Undele gravitationale nu reprezinta ceva tocmai nou pentru o planeta, insa rezultatul pe care ele il au este ceva impresionant pe planeta Saturn, si vorbim despre un fenomen care i-a lasat pe multi cercetatori uimiti de ceea ce se intampla la mare distanta de Pamant.

Planeta Saturn inca are foarte multe mistere care au ramas nerezolvate, dar mai mult ca sigur vom afla si alte informatii cu privire la ceea ce se intampla la atat de mare distanta de Pamant.