Raed Arafat: De ce trebuie purtata masca de catre oameni.

Raed Arafat poarta masca

Raed Arafat a oferit astazi cateva informatii importante cu privire la purtatul mastii, ceva esential pentru a incetini si opri raspandirea coronavirus in Romania, si ceva care chiar daca nu va place, va poate salva viata, dar nu doar a voastra, ci si a altora.

Raed Arafat spune ca daca doi oameni poarta masca, riscul de infectare intre ei este 1.5%, fata de 70% in cazul in care o persoana infectata nu poarta masca, iar una infectata poarta, fara masca riscul crescand la 100%, desigur, iar aici e marea problema.

Raed Arafat spune ca problema este cu persoanele asimptomatice, adica acelea care sunt infectate, dar nu au simptome, ele putand infecta foarte multi oameni, fara sa stie, daca nu poarta masca, deci este extrem de important sa purtam masca si pe nas, si pe gura.

Raed Arafat a vorbit deasemenea si despre scanarea creierului si implamantare de chip-uri cu scannerele care au temperatura oamenilor in magazine, si mai jos aveti detalii.

“Termoscanarea e făcută de la distanță, nu-ți ia datele, nu-ți ia CNP-ul de pe frunte, îți ia temperatura, nu-ți face absolut nimic. Dacă e la un nivel înalt temperatura, îți recomandă să mergi la medic. Nu văd nicio problemă de legalitate, este mai mult vorba despre protecția celor care sunt într-un spațiu. Și acum, când am venit aici, pompierul m-a oprit și mi-a luat temperatura și sunt convins că a luat temperatura și celorlalți. Nu este nimic rău în acest lucru.

Știm că circulă printre noi foarte mulți asimptomatici, ăsta e motivul pentru care cerem să fie purtată masca.

Regula e regula, dacă nu ia temperatura la intrare, e posibil să fie amendat. Dacă e o decizie luată la nivelul autorităților ca la supermarket, în locuri unde lucrează mai mult de 50 de persoane, atunci clar ca va trebui să se respecte regula și să termoscaneze, cine nu o face și vine DSP sau organele de control e posibil să fie amendat”

Pentru cei care nu inteleg de ce trebuie sa poarte masca sau ceva cu care sa acopere nasul si gura!

Publicată de Raed Arafat pe Marţi, 19 mai 2020