Android: Google a LANSAT o Schimbare Majora pentru Telefoane

Android are o schimbare extremd e importanta lansata de catre compania Google pentru telefoanele din toata lumea, iata ce avem de acum in ele.

Android epidemiologic

Android are din partea Google lansata o schimbare foarte importanta pentru toate telefoanele din intreaga lume, una pe care anumiti utilizatori o asteptau de ceva vreme, dar iata ca ea vine abia acum. Vorbesc despre faptul ca Android are incepand de ieri lansat noul sistem care permite detectarea contactului cu alte persoane, si notificarea utilizatorilor daca au ajuns in proximitatea unei persoane care este confirmata ca fiind infectata cu noul Coronavirus.

Android are lansat sistemul de contact tracing in fix aceeasi zi cu iOS, iar asta pentru ca aseara compania Apple a lansat iOS 13.5 pentru toate iDevice-urile sale, iar acelasi sistem a ajuns inclusiv acolo. Integrarea acestui sistem printr-o colaborarea surprinzatoare intre Apple si Google aduce posibilitatea ca anchetele epidemiologice sa fie facute mult mai usor, dar e nevoie ca autoritatile din fiecare stat sa colaboreze cu americanii pentru ca Android si iOS sa le fie de folos.

Android: Google a LANSAT o Schimbare Majora pentru Telefoane

Android ar trebui sa aiba acest sistem activat in mod automat chiar de la instalarea sa in telefoane, iar in momentul in care utilizatorii cu aceleasi versiuni intra in contact, telefoanele ar trebui sa comunice. Fiecare dintre ele va inregistra o lista cu toate telefoanele cu care a intrat in contact, prin Bluetooth, iar daca autoritatile unei tari vor dori sa profite de sistem, aceste date le vor ajuta sa-i notifice rapid pe oameni ca au intrat in contact cu cineva infectat cu Coronavirus.

Android si iOS au aici o functie extraordinar de importanta, care spre deosebire de metodele clasice de a face anchete epidemiologice, poate ajuta si la avertizarea persoanelor care nu o cunosc pe cea infectata. Practic, chiar daca ai trecut pe strada pe langa cineva infectat, sau ai stat langa acea persoana la magazin, sistemul inregistreaza automat contactul, iar daca acea persoana e confirmata ca infectata, tu esti anuntat, dar numai daca si autoritatile guvernelor colaboreaza cu Google.

Android are acest sistem lansat la nivel global, insa din pacate nu toate autoritatile au si ales sa colaboreze cu Apple si Google pentru a se folosi de acest sistem foarte important.