Soarele: Anuntul UIMITOR al NASA, ce Misiune IMPORTANTA face

Soarele este in centrul unui anunt uimitor al NASA, iata ce misiune foarte importanta vrea sa desfasoare agentia spatiala americana in luna mai.

soarele apropiere

Soarele este in centrul unui anunt foarte important venit astazi de la agentia spatiala NASA, ea venind cu o veste care ar putea aduce foarte multe noutati surprinzatoare in legatura cu steaua din sistmeul nostru solar. Mai exact, cei de la NASA au anuntat ca sonda spatiala Parker urmeaza sa mai faca o serie de treceri pe langa soarele nostru in urmatoarele luni, ajugand la cea mai apropiata distanta de 4 milioane de kilometri in raport cu steaua din centrul sistemului solar.

Soarele este deocamdata monitorizat de catre sonda Parker la 62 de milioane de kilometri, fiind monitorizate vanturile solare, in care cei de la NASA au descoperit o serie de lucruri neobisnuite. Instrumentele sondei Parker au fost pornite de la distanta atat de moare in raport cu soarele pentru ca din timp sa poata fi detectate particulele energetice pe care steaua le arunca in univers, NASA detectand valori energetice neobisnuite aruncate in univers de catre ea.

Soarele: Anuntul UIMITOR al NASA, ce Misiune IMPORTANTA face

Soarele va avea sonda Parker trimisa la 11 milioane de kilometri apropiere in cursul urmatoarelor saptamani, insa pana in iunie, cand se va termina aceasta misiune, ea va ajunge la 4 milioane de kilometri. Cei de la NASA au luat decizia de a trimite sonda Parker atat de aproape in urma vizitelor pe care le-a facut pana acum, dar si a faptului ca ea a suportat foarte bine caldura si energia emanate de catre soare, astfel ca acum agentia spatiala e si mai curajoasa.

“Avem aici o oportunitate reală de a vedea ce se întâmplă în aceste regiuni, mai departe de corona soarelui. În timp ce obiectivul nostru principal este să înțelegem misterele de la corona soarelui și vântul solar „tânăr” mai aproape de soare, există dovezi care indică o fizică foarte interesantă pentru a explora mai devreme pe orbită și a face legătura cu ceea ce se întâmplă lângă soare. Avem capacitatea de a colecta aceste date și de a vedea ce rezultă.”

Soarele ar putea distruge sonda Parker la 4 milioane de kilometri distanta de el, si asta pentru ca vorbim totusi despre o distanta foarte mica, de cam 10 ori dintre cea si luna. Daca sonda Parker se va apropia la 4 milioane de kilometri de soarele nostru, atunci vorbim despre cea mai apropiata vizita facuta de catre vreo nava creata de catre oameni, de steaua din sistemul solar, insa ramane de vazut daca ea va putea “supravietui” aceste plimbari facute acolo.

Soarele intra intr-o faza de activitate redusa in momentul de fata, si probabil ca acesta e unul dintre motivele din cauza caruia NASA isi trimite sonda atat de aproape de stea, iar datele adunate vor fi extrem de importante.