DACIA Duster: VIDEO, Testul Off-road EXTREM cu JEEP Renegade

DACIA Duster si Jeep Renegade apar astazi intr-un test off-road extrem care ne arata din nou cat de puternica este masina facuta in fabrica de la Mioveni.

DACIA Duster si Jeep Renegade apar astazi intr-un test offroad extrem care ne arata din nou cat de bine se descurca suv-ul celor de la DACIA pe teren accidentat, dar si in fata unei masini cu mult superioare. Dupa cum puteti vedea, vorbim despre un traseul bine organizat in care atat DACIA Duster, cat si Jeep Renegade sunt trecute prin diverse tipuri de teren, iar prima se descurca mai bine decat a doua, lucru care desigur ca era de asteptat.

DACIA Duster a trecut prin foarte multe teste in fata unor masini de teren, iar astazi vedem un altul care ne arata ca n-ar trebui sa privim masina ca una care e buna doar pentru drumurile publice. Desigur ca in fata Jeep Renegade nu se descurca la fel de bine precum o facea in cazul altor modele, cel putin in cea ce priveste aderenta, dar aici conteaza nu doar masina DACIA Duster, ci si soferul si cauciucurile folosite pentru acest test foarte interesant.

DACIA Duster: VIDEO, Testul Off-road EXTREM cu JEEP Renegade

DACIA Duster este modelul 1.5 dci, adica are un motor de 110 cai putere si un cuplu de 260 Nm, in timp ce in cazul Jeep Renegade vorbim despre un motor 1.3T care are 180 de cai putere, si un cuplu de 280 Nm. Diferenta in pret dintre cele doua modele este mare, iar asta pentru ca si tehnologile folosite in DACIA Duster si Jeep Renegade difera, insa per total, ambele pot fi folosite pe teren accidentat pentru deplasari, daca este nevoie de asa ceva.

DACIA Duster are totusi ceva mai putina stabilitate in comparatie cu Jeep Renegade cand vine vorba despre terenul alunecos, insa din nou revenim la discutia cu soferul si cauciucurile. Conteaza desigur si felul in care computerul de bord raspunde la asemenea situatii, si e oricum de asteptat ca DACIA Duster sa fe inferioare unei masini care e facuta de catre un producator recunoscut pentru suv-urile lansate de-a lungul anilor in lumea intreaga.

DACIA Duster trece totusi destul de bine si peste acest test, iar daca mai existau dubii in ceea ce priveste capacitatile sale, ei bne fiecare test nou de acest gen ne arata cat de buna e si pe teren accidentat.