WhatsApp: ATENTIE, Problema GRAVA Recunoscuta in mod Oficial

WhatsApp are o problema foarte grava care a fost recunoscuta in mod oficial de catre compania americana, iata ce trebuie sa stie utilizatorii acum.

WhatsApp recunoastere

WhatsApp are o problema foarte grava in momentul de fata, iar compania americana a recunoscut de ceva vreme acest lucru pentru utilizatorii din lumea intreaga, dar partea buna este ca o va si rezolva foarte curand. Cei de la WhatsApp au anuntat ca in momentul de fata nu ofera criptare totala pentru msajele, pozele si clipurile video care sunt salvate in backup-uri si stocate in iCloud, ceea ce reprezinta o problema extrem de mare pentru toata lumea.

WhatsApp vrea sa rezolve aceasta problema, astfel ca in cea mai recenta versiune beta pentru iOS are o optiune speciala care permite activarea acestei functionalitati pentru toata lumea, si asta e o veste extrem de buna. Practic, oricine vrea sa-si activeze aceasta optiune o poate face, iar in momentul in care pozele, clipurile video, si mesajele, sunt incarcate in iCloud prin WhatsApp, ele vor beneficia de criptare totala, fara a putea fi accesate.

WhatsApp: ATENTIE, Problema GRAVA Recunoscuta in mod Oficial

WhatsApp recunoastere backup

WhatsApp introduce aceasta functionalitate dupa foarte multe cereri venite din partea utilizatorilor din lumea intreaga, dar si a unor companii specializate in securitate informatica. Toata lumea a cerut ca aceste backup-uri sa fie total criptate de catre WhatsApp inainte de a fi incarcate in iCloud, asa cum se intampla de altfel inclusiv in cazul platformei Android cu backup-urile din Google Drive, deci ar fi doar oferirea unei experiente identice pentru toata lumea.

WhatsApp a avut nevoie de foarte mult timp pentru a integra un asemenea nivel de securitate pentru toti utilzatorii, si e pacat ca a durat atat de mult pana sa primim exact ceea ce asteptam de la ea. Partea buna este ca intr-un final vom avea protectie totala pentru toate datele care sunt salvate in backup-urile din iPhone, iar chiar daca autoritatile le-ar cere de la Apple, nu vor putea accesa ceea ce a salvat aplicatia, nici daca trec de sistemul de criptare al backup-ului principal.

WhatsApp lucreaza la aceasta noua functionalitate in momentul de fata, si o va lansa in perioada imediat urmatoare, doar ca nimeni nu stie foarte clar cand se va intampla acest lucru.