Android: Functia SPECIALA Adusa de Google pentru Utilizatori

Android are o functie speciala care este adusa de catre compania Google pentru utilizatorii din intreaga lume, iata ce a fost descoperit in telefoane.

Android voce

Android are o functie speciala adusa de catre compania Google pentru utilizatorii din intreaga lume, si vorbim despre ceva ce poate fi de folos pentru destul de multe persoane in viitor. Mai exact, cei de la Google testeaza in momentul de fata o functionalitate speciala care le va permite utilizatorilor sa autentifice platile mobile inclusiv folosind vocea, nu doar sistemele actuale, adica amprenta, PIN-ul, parolele, sau ce mai folositi voi in momentul de fata.

Android are deocamdata aceasta functionalitate integrata in telefoanele utilizatorilor, insa ea ar functiona momentan doar prin intermediul boxelor inteligente lansate de catre Google. Puteti vedea mai jos cum arata interfata in baza careia urmeaza sa fie controlat totul din Android de catre utilizatori, iar autentificarea cu voce urmeaza sa poata fi facuta in momentul in care un utilizator inregistreaza efectiv o plata folosind un dispozitiv in care are cardul adaugat.

Android: Functia SPECIALA Adusa de Google pentru Utilizatori

Android voce plati
Meniul pentru activarea Voice Match din Android.

Android permite deja efectuarea de plati prin intermediul Google Assistant de ceva vreme, iar noua functionalitate de confirmare cu vocea vine tot prin intermediul asistentului vocal. Deocamdata Google limiteaza aceasta functionalitate din Android doar la achizitiile facute din interiorul aplicatiilor, sau prin intermediul Google Play Store, deci nu exista disponibilitate pentru chiar orice fel de plati, dar asta si pentru ca sistemul deocamdata e doar in testare.

Android ar bucura multa lume cu aceasta functionalitate deoarece atunci un utilizator nu e langa telefon, poate autoriza o plata printr-o boxa inteligenta folosindu-si doar vocea. Asta ar simplifica extrem de mult platile online pentru utilizatori, iar Android avea nevoie de asa ceva pentru situatiile in care oamenii vor sa faca achizitii si cand nu au efectiv telefonul in mana, iar iar partea buna este ca totul poate fi integrat nativ in orice telefoane.

Android va avea aceasta functie lansata in momentul in care va fi 100% pregatita, dar deocamdata nimeni nu stie foarte clar cam cand ar urma sa se ajunga in acest punct.