Huawei a DOBORAT in mod Complet Surprinzator Compania Apple

Huawei a doborat in mod complet surprinzator compania Apple, iata ce a reusit sa faca si cat de important este pentru compania chinezeasca acum.

Huawei DOBORAT

Huawei a reusit ceva ce putini credeau ca ar fi posibil, insa iata ca apar si surprize complet neasteptate, mai ales ca vorbim despre ceva ce s-a intamplat in plina pandemie de Coronavirus. Conform unor informatii aparute astazi din China, cei de la Huawei au reusit sa depaseasca Apple in vanzarile de tablete, desigur ca doar in China, dar chiar si asa, este o realizare complet impresionanta pe care a facut-o compania chinezeasca in anul 2020.

Huawei ar fi adunat 40% din piata de tablete din China, in timp ce Apple a insumat doar 31.2%, diferenta fiind surprinzator de mare intre cele doua companii intr-o piata foarte importanta. Se pare ca in luna martie au crescut vanzarile de tablete in China pe masura ce parintii au dorit sa le cumpere copiilor dispozitive pentru cursurile online de la scoala, dar nu Apple a castigat ceva din asta, ci compania Huawei, care are produse mult mai ieftine.

Huawei a DOBORAT in mod Complet Surprinzator Compania Apple

Huawei vine tablete mult mai ieftine decat cele ale Apple, desigur si mult inferioare, dar asta conteaza mai putin in China, unde pretul e cel care dicteaza intr-o mare masura intentiile de cumparare ale consumatorilor. Cei de la Apple au inercat sa le ofere clientilor din China motive sa nu faca alte alegeri decat produsele proprii, insa iata ca Huawei a avut parte de un trimestru fiscal mult mai bun, ceea ce ne arata ca Apple mai are multe de recuperat.

“Livrările pe tabletă din China au scăzut cu 30% în primul trimestru al anului 2020, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, din cauza pandemiei coronavirusului. Pe parcursul trimestrului, Huawei nu a desemnat Apple ca marcă de tabletă de top, cu o cotă de 40,2% din piața Chinei, comparativ cu 35,1% pentru compania americană, care și-a pierdut avantajul după o scădere de 42,5% pe an a vânzărilor unitare de iPads în perioadă.”

Huawei a reusit sa depaseasca Apple intr-o piata a carei vanzari au scazut cu 30% in doar un trimestru fiscal, si poate ca de aici vine succesul neasteptat al companiei chinezest, dar nimeni nu stie foarte clar ce anume s-a intamplat. Cert este ca aceasta informatie privind succesul celor de la Huawei vine de la o publicatie chinezeasca, asa ca ramane sa vedem ce vor spune si companiile care analizeaza vanzarile globale de terminale mobile.

Huawei a depasit Apple intr-un trimestru fiscal in care piata din China a avut probleme, dar si intr-o perioada in care i se pregateau noi sanctiuni foarte serioase, care intr-un inal au fost impuse.