Soarele: Descoperire CRUCIALA Facuta pentru Intreaga Omenire

Soarele este in centrul unei descoperiri cruciale facute pentru intreaga omenire, iata ce a fost dezvaluit pentru toata lumea, si cat de important e.

Soarele activ

Soarele este steaua din centrul sistemului solar, cea care ne asigura viata pe Pamant, si cea in jurul careia se invart putine planete, daca ne uitam la ceea ce se intampla in alte sisteme similare. Cercetatorii s-au uitat cu foarte mare atentie la ceea ce se intampla in alte sisteme solare, iar conform cercetatorilor soarele nostru este surprinzator de “linistit” in comparatie cu alte stele care au fost analizate de catre cercetatori pana in momentul de fata in vastul univers.

Soarele nu are o variatie a “luminozitatii” la fel de mare precum alte stele din univers, iar asta conteaza extrem de mult pentru ca viata de pe Pamant sa fie una foarte linistita. Activitatea redusa pe care o are soarele nostru a fost unul dintre motivele pentru care Pamantul nu a fost lovit de foarte multe furtuni solare de-a lungul timpului, si unul dintre motivele pentru care inca nu avem temperaturi extreme in zilele de vara, dar poluarea globala ar putea schimba asta.

Soarele: Descoperire CRUCIALA Facuta pentru Intreaga Omenire

soarele activ diferente
Iluminarea variabila a Soarelui comparata cu cea a stelei KIC 7849521 de MPS.

Soarele este monitorizat de pe Pamant de cam 400 de ani, iar cercetatorii au catalogat fiecare pata solara care a aparut pana acum pentru a intelege mult mai bine ceea ce se intampla pe stea. Multumita acestor monitorizari au reusit sa inteleaga intr-o buna masura felul in care soarele este activ de-a lungul timpului, dar au reusit deasemenea sa isi dea semenea ca steaua are anumite perioade in care isi reduce activitatea in raport cu ceea ce inregistreaza in mod normal.

Soarele, dupa cum puteti vedea foarte clar ilustrat si in imaginea de mai sus, are o activitate substantial redusa in raport cu ceea ce este intalnit in cazul altor stele, chiar de dimensiuni similare. Varsta de 4.6 miliarde de ani pe care o are soarele ar putea sta la baza acestei activitati reduse, alte stele observate avand o varsta mult mai mica, si probabil stiti deja ca steaua din sistemul nostru solar se indreapta spre o autodistrugere undeva in viitor.

Soarele va intra in anii urmatori intr-una dintre perioadele sale de activitate si mai redusa, ceva ce se intampla o data la cateva decenii, dar ceva ce nu ar trebui sa ne afecteze vietile in vreun fel.