PS5: OFICIAL, Sony Confirma ca Noua Consola va fi mai SCUMPA

PS5 pret

PS5 va fi mai scumpa decat modelele anterioare lansate de catre compania japoneza Sony, acest lucru fiind confirmat de catre Jim Ryan, presedintele Sony Interactive Entertainment, deci nu mai pot exista dubii in ceea ce priveste aceasta majorare importanta.

PS5 nu urmeaza sa fie cu mult mai scumpa decat modelele anterioare lansate de catre cei de la Sony, insa nu va fi “prietenoasa” cu bugetele de achizitii ale clientilor, iar asta din cauza numeroaselor imbunatatiri care au fost facute pentru noua consola de catre japonezi.

PS5 ar putea fi vanduta la preturi care incep de la 500 de dolari per unitate, adica pretul final ar putea fi cu 100 de dolari peste cel la care a fost lansata consola PS4, insa diverse zvonuri ne anuntau cu mult timp in urma in legatura cu ceea ce urmeaza sa se intample din acest punct de vedere.

PS5 a avut la un moment dat estimate costurile de productie la 450 de dolari per unitate, iar asta din cauza problemelor cu fabricarea de componente pe care pandemia de Coronavirus le-a adus, insa e improbabil ca situatia sa fie la fel chiar si in momentul de fata, productia in China revenind la normal.

“Cred că, în măsura în care tehnologia permite ca partea grafică a acesteia să devină mai interesantă și mai asemănătoare vieții, [jocurile] vor deveni ceva mai intensiv și mai intensiv de capital pentru a produce. Deci, da, credem probabil că va exista o creștere a bugetelor de dezvoltare. Nu considerăm că este o creștere masivă și de aceea dorim să facem mai repede decât am făcut până acum, pentru a oferi o bază de instalare fertilă pentru persoanele care fac jocuri pentru a putea genera bani. Dacă putem ține pasul cu o creștere probabilă a costurilor de dezvoltare, atunci industria poate continua să prospere.”

PS5 va fi lansata in perioada sarbatorilor de iarna de catre cei de la Sony, deci adica undeva prin noiembrie, insa pana atunci vom afla cu siguranta si toate noutatile majore, inclusiv pretul, si chiar design-ul care este tinut secret in aceste momente de catre japonezi.